افزایش تصادفات ساختگی برای گرفتن پول از شرکت‌ بیمه

☂️ بیمه مرکزی اعلام کرد؛ شرکت‌های بیمه در سال ۹۵ حدوداً ۱۸ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده‌اند، در این‌ میان سودجویانی هستند که با صحنه‌سازی و کروکی‌های جعلی، تصادفی را صحنه‌سازی می‌کنند و از شرکت‌بیمه خسارت می‌گیرند. برای این‌کار معمولاً ۲ راننده با یکدیگر تبانی کرده و گاها دیده‌شده با مقداری پول، مأمور پلیس را مجاب می‌کنند که کروکی جعلی بکشد، البته این‌ یک مدل از تصادفات ساختگی است؛ مواردی دیگر مانند تصادفات جرحی ساختگی نیز هستند که فرد به خود آسیب می‌زند تا دیه دریافت کند. این در حالی‌است که شماری از خسارت‌های کاذب قابل‌تشخیص هستند؛ اما بسیاری از آن‌ها قابل‌ اثبات نیستند و شرکت‌های بیمه مجبور به پرداخت خسارت می‌شوند.

 بیمه‌درمان، بیمه شخص ثالث، بیمه‌مسئولیت و  بیمه‌بدنه اتومبیل، بیشترین میزان خسارت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

❇️ دلایل افزایش تصادف‌های ساختگی:
ضریب نفوذ بیمه در ایران بسیار پایین‌تر از حد نرمال جهانی است؛ در کشورهای غربی ضریب نفوذ بیمه ۶/۵ درصد است؛ اما همین ضریب در ایران ۲ درصد است، برخی اعتقاد دارند که ضریب نفوذ پایین ایران به دلیل وجود اقتصاد دولتی است و هنوز مردم فکر می‌کنند در صورت بروز حادثه، دولت باید غرامت آن‌ها را پرداخت کند و همین باعث می‌شود کمتر به بیمه کردن روی بیاورند.  البته برخی معتقدند، کاهش توان مالی خانواده‌های ایرانی خود باعث افزایش تصادف‌های ساختگی و جعلی شده است.

 

طبق گزارش بیمه مرکزی: قم بالاترین آمار تصادفات ساختگی را دارد.

❇️ بیمه ثالث، اجباری اما زیان‌ده:
رئیس بیمه مرکزی میزان پرداخت خسارت بیمه ثالث را ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان در سال اعلام کرد؛ در این شرایط، عده‌ای نیز هستند که با تخلف‌ها و صحنه‌سازی‌های ساختگی تصادفات، خسارت‌ها و دیه‌های زیادی را از بیمه‌گران می‌گیرند که این خود به زیان‌ده بودن بیمه شخص ثالث دامن می‌زند.
علی‌اکبر اولیا، دبیر پیشین سندیکای بیمه‌گران هم می‌گوید: اگر بخواهیم خسارت‌های کاذب را برآورد کنیم؛ از مجموع خسارت‌هایی که شرکت‌های بیمه پرداخت می‌کنند، حدود ۲۰ درصد آن‌ها ساختگی است.

مقالات دیگر  ارزان‌ترین بیمه بدنه در سال 1401 برای کدام شرکت است؟

در هر صورت برای جلوگیری از این‌گونه معضلات همکاری بیشتر مردم با صنعت بیمه توصیه می‌شود.

 

 

 

نظر یا پرسش خود را بنویسید