چه زمانی کروکی کشیدن در تصادف لازم است

کروکی کشیدن مهم‌ترین کار بعد از بروز تصادف است. شاید راننده‌ای وجود نداشته باشد که در طول رانندگی خود تصادف را تجربه نکرده باشد. فرقی نمی‌کند تصادف سنگین باشد یا سبک، شما مقصر باشید و یا طرف مقابل، قطعاً اطلاع از قوانین به شما کمک می‌کند در زمان بروز حادثه بهترین واکنش را داشته باشید.

کروکی تصادف چیست؟

گزارشی که مأمور راهنمایی و رانندگی از صحنه تصادف تهیه می‌کند، کروکی نام دارد. کروکی، مهم‌ترین مدرک برای نشان دادن مقصر و تعیین خسارت طرفین در تصادف است. نکته‌ی مهمی که در مورد کروکی کشیدن ماشین وجود دارد این است که برای تهیه‌ی آن، خودروهای حادثه دیده نباید از محل خود حرکت کنند.

اگر خودتان و یا اطرافیانتان دچار سانحه اتومبیل شدید، بهتراست بدانید اگر خسارت مالی زیر ۲۰ میلیون تومان است و  تصادف منجر به جرح نشده است، نیازی به کروکی کشیدن ماشین نیست، (البته با رضایت طرفین) شما می‌توانید از بیمه شخص ثالث خسارت خود را دریافت کنید.

حداکثر استفاده از کروکی تصادف

قبل از رسیدن مأمور نیروی راهنمایی و رانندگی به هیچ وجه اجازه‌ی تغییر در صحنه‌ی تصادف وجود ندارد چرا که حتی یک تغییر کوچک ممکن است مأمور را برای کروکی کشیدن ماشین به اشتباه بیندازد و طرف مقصر به درستی تشخیص داده نشود. در صورتی که اتومبیل شما با اشیاء، انسان و یا حیوانات برخورد کرده باشد، در صورت امکان باید منتظر رسیدن افسر راهنمایی و رانندگی ماند تا کروکی دقیق و کامل از صحنه تصادف ترسیم شود. این کروکی برای دریافت خسارت از بیمه‌ی بدنه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع کروکی تصادف

دو نوع کروکی وجود دارد که قوانین مربوط هر کدام متفاوت است:

مقالات دیگر  قانون فرانشیز بیمه شخص ثالث برای رانندگان متخلف

1- کروکی سازشی

زمانی که خسارات تصادف در سقف تعهدات بیمه باشد، افسر راهنمایی و رانندگی کروکی سازشی ترسیم کرده و اطلاعات مربوط به تصادف در آن درج می‌شود. در هنگام مراجعه به بیمه برای دریافت خسارت حتماً باید کروکی سازشی را به همراه داشته باشید. کروکی سازشی در مواقعی که به هیچ کدام از طرفین خسارات جانی وارد نشده باشد رسم می‌شود.

2- کروکی غیر سازشی تصادفات

کروکی غیر سازشی در دو صفحه تنظیم می‌شود و اطلاعاتی که در آن درج می‌شود مفصل‌تر شامل اطلاعات مربوط به سایر خودروها، عابران و همچنین مشخصات رانندگان است. در صفحه‌ی دوم این گزارش مشخصات کامل افسر راهنمایی و رانندگی و شرح وقوع حادثه ذکر می‌شود. کروکی غیر سازشی برای مواردی است که خسارات برآورد شده بیشتر از سقف تعهدات بیمه بوده و یا لازم باشد اختلاف بین رانندگان و میزان خسارات در دادگاه حل و فصل شود. در صورت وقوع خسارت جانی حتی اگر خسارت مالی در حد سقف تعهدات بیمه باشد، حتماً باید کروکی غیر سازشی رسم شود.

چه زمانی کروکی کشیدن در تصادف لازم است؟

  • یکی از طرفین مدارک لازم رانندگی مانند بیمه‌نامه، گواهینامه را نداشته باشد.
  • زمانی که یکی از طرفین در حرکت دنده عقب باشد.
  • زمانی که حادثه منجر به جراحت، صدمه بدنی و یا فوت باشد.
  • زمانی که یکی از طرفین یا هردو موتور سیکلت باشد.
  • زمانی که یکی از طرفین وسیله نقلیه سنگین باشد.
  • زمانی که یکی از طرفین تصادف وسیله نقلیه نظامی باشد.
  • زمانی که تصادف چند مرحله‌ای باشد، یعنی وسیله نقلیه بعد از برخورد با وسیله دیگر به جدول، درخت، … برخورد کند.
  • زمانی که تصادف با شی‌ء ثابت مانند درخت، تیر چراغ برق، وسیله نقلیه خاموش و … باشد.​
  • در صورت پیوسته بودن بیمه نامه یکی از طرفین با سال قبل.
  • مبلغ خسارت وارد شده به خودروی از مقدار مشخصی که توسط بیمه تعیین شده است بیشتر باشد (این مبلغ برای سال ۱۴۰۱، ۲۰ میلیون تومان است).
  • حداقل ۲۰ روز از زمان صدور بیمه‌نامه طرفین تصادف گذشته باشد.
مقالات دیگر  در برخورد خودرو با اشیا ثابت پرداخت خسارت چگونه است؟

آیا بیمه بدون برگه کروکی، خسارت را پرداخت می‌کند؟

در برخی شرایط بیمه بدون برگه‌ی کروکی خسارت را پرداخت می‌کند. یکی از این شرایط کمتر بودن خسارت از سقفی است که بیمه به عنوان خسارت بدون کروکی کشیدن مشخص کرده است. سقف خسارت بدون کروکی کشیدن در سال 1400، 16 میلیون تومان مشخص شده است. البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این مبلغ ممکن است در بیمه‌های مختلف متفاوت باشد.

شرایط دریافت خسارت بیمه بدنه

  • فرد خسارت دیده باید ظرف مدت ۵ روز به مرکز پرداخت خسارت مراجعه کند.
  • همراه داشتن اصل کروکی
  • اصل و کپی کارت خودرو، بیمه‌نامه، گواهینامه مربوط به زیان‌دیده
  • اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر برای خودروی زیان دیده همراه بیمه‌گذار باشد.
  • تکمیل فرم درخواست رسیدگی به خسارت.
  • اصل کوپن بیمه شخص ثالث راننده مقصر.
  • اصل یا تصویر گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا پلیس یا گزارش کارشناس هیات منتخب قضایی.

نکته‌ی مهم: در صورتی که تصادف منجر به جرح و خسارت جانی شده باشد، و یا خسارت به اموال دولتی وارد شده باشد، (گارد ریل، درخت، تیر چراغ برق و…)، برای دریافت خسارت از بیمه، حضور مقصر حادثه در اداره بیمه الزامی است.

نظر یا پرسش خود را بنویسید

10 نظر
  1. سیدمهدی

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    بنده راننده تریلی کشنده کمپرسی هستم یک بار خاک که مسیرمون کوتاه بود وزن خالص بارم ۴۰ تن بود روی دپو خاک کمپرسی چپ کرد البته خوب که دقت کردیم پایه جک کلا پیچ هایش بریده بود مالک برای استفاده از بیمه بدنه تمامی مدارک که بهش دادم بجز اون مامور کلانتری شهرک صنعتی با مالک اومدن پای کمپرسی چپ شده و مالک از بنده شاکی شده بود ومامور اگهی هم اضهارات بنده رو نوشت عکس از خودم وکمپرس چپ شده گرفت دلیل این شکایت که پرسیدم بهم گفتن که برای گرفتن کروکی باید مامور بیاد که معلوم بود یه دروغ هست بیمه مبلغ ۲۸۰ میلیون تومان خسارت چک به مالک دادن و توی مدارک اصلا کروکی نبود اگه بیمه به هر دلیلی خسارت نمیداد اون شکایت برای تنها خسارت گرفتن از من بوده یا ن حرف مالک درسته رونده مراحل تهیه مدارک همون هست
    باتشکر

    1. مهسا محمد شفیعی

      وقت بخیر
      پاسخ پیام شما تنها با وجود مدارک قابل پاسخگویی میباشد
      برای اطمینان به واحد خسارت مراجعه فرمایید

  2. رضا

    با سلام
    خواهشمند است منبع این قسمت ” چه زمانی کروکی کشیدن در تصادف لازم است؟ ” اعلام بفرمایید بدلیل اینکه پلیس در یک خسارت 50 میلیونی زیر بار کشیدن کروکی نمی رود.

    1. bimebazar

      وقت شما بخیر
      هنگامی که یکی از دو طرف تصادف مدارک شناسایی هم‌چون گواهینامه نداشته باشد.
      زمانی که تصادفات زنجیره‌ای رخ دهد.
      در صورتی‌که شخص مقصر قصد استفاده از بیمه بدنه را نداشته باشد.
      زمانی که راننده با شی ثابت تصادف کند.
      حداقل بیست روز از زمان صدور بیمه‌نامه طرفین گذشته باشد.

  3. عباس

    اگر راننده مقصر در هنگام پرداخت دیه به شخص مجروح درنیمه حاضر نشودونیاید تکلیف چیست

  4. علی صمدی

    سلام من برج دوازده با موتور تصادف کردم والان برج ۳ هست هم من و هم ضارب موتور سوار بودن و اینکه ضارب فرار کرده خواستم بپرسم چند وقت بعد از تصادف کروکی میکشند ممنون

  5. آرش

    بنده‌ تک سرنشین به جدول برخورد کرده و جراحت دارم میخواهم از بیمه شخص ثالث استفاده کنم اما افسر حاضر به تحویل و ترسیم کروکی نیس

    1. bimebazar

      وقت بخیر
      مبلغ دیه در تصادفات رانندگی پرداخت میشود مورد شما تصادم است
      و برای دریافت دیه باید بیمه بدنه داشته که پوشش حوادث شخصی داشته باشد

  6. محمود

    بسیار مفید و خوب بود. سپاسگزارم

  7. محسن

    چقدر عالی و خلاصه،ممنون