شرایط ادعای خسارت، وظایف و اصول در بیمه

بیمه‌گذار متحمل خسارت شود می‌تواند با ادعای خسارت از شرکت بیمه هزینه دریافت نمایند. اما ادعای خسارت چه شرایطی باید داشته باشد و شرکت بیمه‌گر چه وظایفی در قبال پرداخت هزینه خواهد داشت؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

شرایط قانونی ادعای خسارت

برای این که ادعای خسارت معتبر باشد، بیمه گذار باید شرایط زیر را داشته باشد:

۱- ثابت کند خطر تحت پوشش به وقوع پیوسته است. برای مثال، بیمه‌گذار به‌طور مستقیم به علت وقوع خطری که تحت پوشش بیمه‌نامه بوده، دچار زیان شده است. این امر معمولاً با تکمیل فرم خسارت صورت می پذیرد.

۲- شواهد و مدارکی در زمینه میزان خسارت مالی ارائه نماید. این شواهد و مدارک می‌تواند رسید، خرید هزینه تعمیر و موارد مشابه باشد.

اگرچه اثبات خسارت بر عهده بیمه‌گذار است اما این وظیفه بیمه‌گر است که ثابت کند خسارت وارده جزو استثنائات بیمه‌نامه یا متقلبانه بوده است در غیر این صورت باید خسارت را پرداخت کند.

۲- مسئولیت‌های بیمه‌گر در فرآیند پرداخت خسارت

  • بیمه نامه در زمان وقوع خسارت معتبر بوده و منقضی نشده باشد؛ 
  • موضوع خسارت دیده همان باشد که در بیمه نامه قید شده است؛
  • خطر تحت پوشش بیمه‌نامه بوده است؛ 
  • بیمه گذار اقدامات قابل قبولی برای کاهش خسارت به عمل آورده است؛
  • شرایط و تعهدات بیمه نامه برقرار است؛
  • اصل حد اعلای حسن نیت رعایت شده است؛
  • خسارات مشمول استثنائات بیمه نامه قابل پرداخت نیست؛ 
  • ارزش واقعی خسارت قابل قبول است.

اگر شرایط یاد شده برقرار نباشد یا بیمه‌گر بتواند تقلب را ثابت کند ادعای خسارت معتبر نیست.

اعمال شرایط بیمه نامه در خصوص ادعاهای خسارت

همه بیمه‌نامه‌ها شرایطی دارند که به دو گروه تقسیم می‌شوند شرایط صریح و شرایط ضمنی. 

مقالات دیگر  خرید بیمه سربازی و روش تبدیل به سابقه کار

شرایط صریح در بیمه نامه قید می‌شود اما شرایط ضمنی شرایطی است که بر اساس قانون بر بیمه‌نامه حاکم است اما در متن آن درج نمی‌شود. برای مثال این شرط که وجود بیمه نباید موجب بی احتیاطی بیمه‌گذار شود از جمله شرایط ضمنی است تأثیر نقض یکی از شرایط قرارداد.

در هر یک از حالات زیر متفاوت خواهد بود

شرایط پیش از انعقاد قرارداد؛

– شرایط پس از انعقاد قرارداد؛

شرایط پیش از قطعی شدن تعهد بیمه گر(پوشش)

شرایط پیش از قطعی شدن تعهد بیمه‌گر  

اگر شرطی که مربوط به پیش از قطعی شدن تعهد بیمه‌گر است رعایت نشود، بیمه‌گر می‌تواند جبران خسارتی مشخص را برعهده نگیرد اما این بدان معنا نخواهد بود که بیمه گر کل قرارداد را باطل شده تلقی کند اگر بیمه‌گذار ضمن رعایت شرایط درخواست خسارتی معتبر را دیرتر از موعد مقرر ارائه کند بیمه‌گر باید خسارت را پرداخت کند. براساس کتاب مرجع راهنمای تجارت، بیمه‌گر به جز در موارد تقلب، نباید به بهانه عدم رعایت یکی از شرط‌ها که با رویداد خسارت مرتبط نیست از پرداخت خسارت خودداری کند. برای مثال اگر در بیمه‌نامه وسایل نقلیه موتوری شرط شده باشد که وسیله نقلیه بیمه شده در طول شب در پارکینگ باشد ولی این شرط نقض شود؛ اگر وسیله نقلیه در طول روز در جاده دچار حادثه شود، چون وقوع حادثه با شرط نقض شده مرتبط نبوده است، بیمه‌گر دلیلی در رابطه با عدم پرداخت خسارت نخواهد داشت. در مواردی حتی اگر ادعای خسارت معتبر، باشد شرایطی وجود دارد که بیمه‌گر فقط بخشی از آن را پرداخت می‌کند.

خرید بیمه بدنه از بیمه بازار

برای خرید بیمه بدنه از بیمه بازار کافی‌ست شماره پلاک و اطلاعات خودروی خود را در سایت بیمه بازار وارد کنید و پس از استعلام قیمت خرید بیمه‌نامه خود را انجام دهید. پس از تایید مدارک شما کارشناس بیمه جهت بازدید از خودرو در محل موردنظر شما حاضر خواهد شد و پس از فرایند کارشناسی نخسه الکترونیک بیمه ماشین شما صادر خواهد شد.

مقالات دیگر  بیمه اجباری منازل مسکونی و روش خرید آن برای انواع املاک
نظر یا پرسش خود را بنویسید