عوامل موثر بر حق بیمه خودرو ؛ آیا حق بیمه با توجه به قیمت خودرو تعیین میشود؟
بیمه خودرو در ایران به دو دستهی بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه تقسیم میشود که به بررسی نحوه تعیین میزان حق بیمه خودرو برای این دو نوع از بیمه نامه میپردازیم.
مقدار حق بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه براساس ضوابط و با توجه به عوامل مؤثر بر احتمال و شدت وقوع حوادث وسایل نقلیه تعیین شده و مبلغ ریالی ارزش دیه است که از طرف قوه قضائیه تعیین میشود و لزوما ارتباط خاصی با قیمت خودرو ندارد. مقدار حق بیمه خودرو، متناسب با ریسک تعیین میشود. بنابراین وسایل نقلیه و افرادی که سابقه نامطلوبی در ایجاد حوادث دارند، در مقایسه با وسایل نقلیه مطمئنتر و افرادی که به دلیل رعایت اصول ایمنی و مقررات رانندگی به خود و دیگران خسارت وارد نمیکنند، ریسک متفاوتتری دارند و حق بیمه آنها نیز متناسب با آن تفاوت میکند.
در همین رابطه طبق آمار یکی عوامل فزاینده احتمال وقوع حوادث رانندگی، عمر وسیله نقلیه است و عدالت ایجاب میکند که از اینگونه وسایل نقلیه حقبیمه بیشتری گرفته شود. درحال حاضردر محاسبه حق بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث، ویژگی خودروملاک عمل قرار میگیرد و بر خلاف اصول بیمهگری، هر چه خودرویی گرانتر بوده و از استحکام و امنیت بیشتری برخوردار باشد, موظف است که قیمت بیشتری نیز برای دریافت بیمه نامه پرداخت کند.
اگر نگاهی به معیارهای تعیین حق بیمه دریافتی در کشورهای پیشرفته بیاندازیم، متوجه این نکته خواهیم شد که معیارهای مختلفی از قبیل جنسیت و سن راننده، سابقه رانندگی او، مدل و میزان امنیت خودرو، محل تررد خودرو و مواردی از این قبیل میتوانند در میزان حق بیمه دریافتی تأثیرگذار باشند. (برای مطالعه بیشتر میتوانید به قسمت بیمه خودرو در ایالات متحده آمریکا نگاهی بیاندازید.)
لذا در مواردی لازم است تا از وسایل نقلیه با قیمت پایینتر که به علت امنیت کمتر سهم بیشتری در حوادث رانندگی دارند، حقبیمه بیشتری گرفته شود. البته باید توجه کرد دریافت حق بیمه بیشتر با توجه به زندگی معیشتی دارندگان این خودروها، راه چندان صحیحی به نظر نمیرسد.
اما در مورد بیمه بدنه باید گفت که مهمترین موضوع در تعیین مبلغ بیمه بدنه وسیله نقلیه، ارزش مورد بیمه شده است که میتواند پایه محاسبه قرار گرفته و پس از آن موارد تکمیلی که جزو شرایط تحت پوشش بیمه است به مبلغ اصلی افزوده میشود. بیمه بدنه خودرو جبران کننده خسارتهای ناشی از حوادثی است که برای خودروی مورد بیمه رخ میدهد و به طور معمول سه خطر اصلی حادثه، آتشسوزی و سرقت را شامل میشود. با وجود تعداد بالای تصادفات در کشور هنوز هم تنها تعداد کمی از دارندگان خودرو برای خرید بیمهنامه بدنه اقدام میکنند.
مهمترین موضوع در تعیین مبلغ بیمه بدنه وسیله نقلیه، ارزش مورد بیمه شده است که میتواند پایه محاسبه قرار گرفته و پس از آن موارد تکمیلی که جزو شرایط تحت پوشش بیمه است به مبلغ اصلی افزوده میشود. اما ممکن است این سؤال پیش آید که نوسانات قیمت خودرو تا چه اندازه بر حق بیمه دریافتی از طرف شرکتهای بیمه برای بیمه بدنه تأثیر دارد؟ برخی از شرکتهای بیمه این امکان را در اختیار خریداران بیمه بدنه قرار میدهند تا با پرداخت حق بیمه بیشتر، نوسانات قیمت بازار را تا سقف مشخصی پوشش دهند. در صورتیکه که میزان تغییرات قیمت خودرو از حدود تعیین شده بیشتر باشد، شخص بیمه شده لازم است تا با پرداخت الحاقیه حق بیمه، سقف پوشش بدنه خودروی خود را بالاتر ببرد.
سلام من مدت 12سال پرایدی با پلاک یکی از اقوام داشتم وتازه تعویض پلاک کرده ام ایا تخویف برایم اعمال می شود مدل 85
سلام وقت بخیر
در صورتی که نقل و انتقال شما تا دی 1397 بوده باشد شامل قانون انتقال تخفیف نمیشود ولی در صورتی که بعد از آن تاریخ باشد شما میتوانید از با دریافت الحاقیه انتقال تخفیفات از سوابق عدم خسارت خود استفاده کنید
ربط بیمه شخص ثالث با مدل ماشین چیه!؟ یعنی پراید وقتی کسی رو بکشه با دنا فرق دارهداره، هردوتاش دویستا رو هم میرنبهت، خیلی مزخرفه مبنای حق بیمه شخصشخص ثالث، همه باید یکسان باشه، فقط تو بیمه بدنه باید فرق باشه
بیمه شخص ثالث برای تمامی خوردروها یکسان است.
بله بیمه ثالث کمی گرونه ولی خوب درصد خسارتش هم بالاست
از این که این مطلب رو قرار دادین واقعا سپاس گزارم چون من خیلی دنبالش بودم تا اینجا پیدا کردم.
با سپاس فراروان