بیمه شخص ثالث برای بانوان موتورسوار اجباری شد

نویسنده:

شیرین عبداللهی

تاریخ بروزرسانی :

1404-11-13

زمان مطالعه :

3 دقیقه

بیمه اجباری برای بانوان موتورسوار
اندازه فونت: 16px

مهدی قمصریان، مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی، از آغاز صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان و الزام آن‌ها به خرید بیمه‌نامه شخص ثالث خبر داد.

طبق گزارش بیمه بازار، مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی توضیح داد که از این پس زنان موتورسوار باید گواهینامه معتبر داشته باشند و بیمه‌نامه شخص ثالث تهیه کنند. در صورتی که فردی فاقد بیمه باشد، پس از وقوع حادثه، هزینه خسارت‌ها از فرد مقصر بازپس‌گرفته خواهد شد.

قمصریان در ادامه گفت: بر اساس قوانین، برای استفاده از وسایل نقلیه موتوردار (از جمله موتورسیکلت‌ها)، داشتن بیمه‌نامه شخص ثالث الزامی است. همچنین راننده این وسایل باید مهارت کافی برای استفاده از آن‌ها داشته باشد که گواهینامه نیز به‌عنوان مدرک تایید مهارت محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: طبق قانون، دومین شرط برای استفاده از وسایل نقلیه موتوردار، داشتن بیمه‌نامه شخص ثالث است. برای تشویق به استفاده از این بیمه‌نامه‌ها، برخی مزایا در نظر گرفته شده است. همچنین وسایل نقلیه بدون بیمه‌نامه شخص ثالث از برخی خدمات مانند معاینه فنی محروم خواهند بود.

مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی همچنین یادآور شد که مطابق ماده ۱۵ قانون، اگر وسیله نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث باشد، مالک آن قادر به دریافت خسارت نخواهد بود و پس از پرداخت خسارت توسط بیمه، تمامی هزینه‌ها از فرد استفاده‌کننده گرفته خواهد شد.

قمصریان در ادامه به وضعیت نگران‌کننده بیمه شخص ثالث برای موتورسیکلت‌ها اشاره کرد و گفت: آمار نشان می‌دهد که از حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون موتورسیکلت در کشور، فقط شش میلیون نفر گواهینامه دارند و بیش از ۷۵ درصد موتورسواران بیمه‌نامه شخص ثالث تهیه نکرده‌اند.

در خصوص صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، قمصریان بیان کرد: با توجه به تصمیم دولت برای فراهم آوردن شرایط لازم برای بانوان برای دریافت گواهینامه موتورسیکلت، هیچ توجیهی برای عدم خرید بیمه‌نامه شخص ثالث وجود ندارد. پیش از این، در صورتی که یک خانم با موتورسیکلت دچار حادثه می‌شد و مقصر بود، صندوق تامین خسارت‌ها هزینه‌ها را پرداخت می‌کرد. اما از این پس، برای بانوان نیز داشتن گواهینامه و بیمه‌نامه شخص ثالث الزامی است.

وی همچنین افزود: پیش از این، بانوان می‌توانستند به دلیل نداشتن امکان دریافت گواهینامه، از خرید بیمه‌نامه شخص ثالث خودداری کنند، اما شرایط اکنون تغییر کرده است. اگر خانم‌ها بدون بیمه‌نامه تصادف کنند، شرکت‌های بیمه هزینه‌ها را پرداخت کرده و سپس به‌طور کامل از آن‌ها بازپس خواهند گرفت.

قمصریان همچنین گفت که در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۰ پرونده بیمه‌ای برای بانوان موتورسوار وجود دارد که مجموع خسارت‌های پرداختی آن‌ها حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیارد تومان است. در صورتی که اگر این بانوان گواهینامه داشته‌اند، موظف به خرید بیمه‌نامه بودند.

در انتها قمصریان به دلایل عدم استقبال مصرف‌کنندگان از بیمه شخص ثالث موتورسیکلت اشاره کرد و توضیح داد که این مشکل شرایط را برای شرکت‌های بیمه پیچیده کرده است. با توجه به اینکه بیمه‌نامه هر موتورسیکلت هزینه‌ای در حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان دارد، این مبلغ در روزهای سال مبلغ زیادی نخواهد بود. با این حال، شرکت‌های بیمه باید ریسکی بین یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومان را پوشش دهند.

وی خاطرنشان کرد که برای حل این مشکلات، نیاز است تا تمامی دستگاه‌های مرتبط در این زمینه فعالیت‌های خود را تقویت کنند تا موتورسواران به‌طور گسترده‌تری به خرید بیمه‌نامه شخص ثالث تشویق شوند.

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب