یکی از خدمات مهم بیمه تامین اجتماعی ارائه بیمه خویش فرما به فرادی است که صاحب شغل مشخصی نیستند یا از طرف هیچ ارگان خاصی برایشان حق بیمه واریز نمیشود. در ادامه این مطلب از مجله بیمه بازار قصد داریم به شرح نحوه ثبت نام و مراحل بیمه خویش فرما بپردازیم. با ما همراه باشید.
بیمه خویش فرما چیست؟
بیمه تامین اجتماعی خویشفرما مناسب افرادی است که از طرف سازمان خاصی بیمه نشدهاند، و قصد دارند خود را بیمه کنند. برای بهرهمند شدن از خدمات این بیمه افراد موظف هستند حق بیمه خود را در موعد مقرر پرداخت نمایند.
شرایط دریافت بیمه خویش فرما
شرایط دریافت بیمه خویش فرما شامل موارد زیر است:
- شرط سنی برای دریافت این بیمه داشتن حداکثر ۵۰ سال سن است. افرادی که داری ۱۰ سال سابقه حق بیمه هستند از شرایط سنی معاف خواهند بود.
- افرادی که قصد دریافت این بیمه را دارند باید حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
- در صورتی که فردی ۵۵ سال سن داشته باشد موظف است مازاد سقف سنی تعیین شده را به بیمه بپردازد.
- اگر فرد به هر دلیلی مدارک اشتباهی به بیمه ارائه نماید، بیمه خود اشتغالی وی قطع خواهد شد.
مدارک لازم
- ارائه اصل شناسنامه
- ارئه کپی از تمام صفحات شناسنامه
- کارت پایان خدمت یا معافیت (فقط آقایان)
- اصل کارت ملی
- کپی از پشت و روی کارت ملی
- داشتن کارت معافیت برای آقایان الزامی است.
- چند قطعه عکس
- تکمیل فرم بیمه اختیاری تامین اجتماعی
چگونه خود را بیمه تامین اجتماعی کنیم؟
برای ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد کافیست به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه نمایید. بعد از تکمیل فرم مربوطه و تحویل آن به شعبه سازمان تامین اجتماعی موظف است در طی ۲ ماه به درخواست شما رسیدگی کند و واجد اشرایط بودن یا نبودن دریافت بیمه را اطلاع دهد. در صورتی که شرایط لازم را داشته باشید، تحت پوشش این بیمه قرار خواهید گرفت.
مراحل ثبتنام بیمه خویش فرما (اختیاری و مشاغل آزاد)
بیمه اختیاری
- احراز هویت و تکمیل درخواست بیمه اختیاری و برگههای مربوطه (فرم درخواست ادامه بیمه بهطور اختیاری، فرم شماره ۱ تا ۳ معاینات، فرم درخواست)
- ثبت درخواست در روز مراجعه (یعنی پس از عقد قرارداد و پرداخت بهموقع، سابقه بیمه شما از روز اول مراجعه ثبت میشود.)
- در صورتیکه پرونده شما در شعبه موجود باشد و نیاز به معاینه نداشته باشید، در همان روز قرارداد منعقد میشود.
- افرادی که به معاینه نیاز دارند درصورتیکه پرونده فنی آنان در شعبه موجود باشد، میتوانند در مراجعه اولیه به معاینه اعزام بشوند. در صورتیکه پرونده فنی در شعبه موجود نباشد، پس از وصول پرونده فنی به معاینه اعزام میشوند.
بیمه حرف و مشاغل آزاد
- مراجعه حضوری شخص متقاضی به کارگزاری بیمه
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافی
- پنج قطعه عکس ۴*۳ جدید جهت ارسال به معاینات و اخذ شماره بیمه
جمعبندی
افرادی که شاغل نیستند، یا تحت پوشش بیمه خاصی قرار ندارند، با استفاده از بیمه خویش فرما میتوانند خود را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهند. در این مقاله به بررسی شرایط دریافت و مدارک لازم برای ثب نام بیمه خویش فرما پرداختیم. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در ارتباط با بیمه خویشفرما با ما درمیان بگذارید.
1,163 پاسخ
سلام وقت به خیر
من ۲۸ سال سن دارم و ۸ سال عضو سازمان فنی حرفه ای کشور در فن برقکار هستم و ۴ سال سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی دارم
برای کار کردن در شرکتی که پرداخت بیمه پرسنل اجباری میباشد ..
آیا امکان پرداخت بیمه از دو جا (یکی خویش فرما) (دومی کارفرما شرکت) هست و مغایرتی با بیمه اول ندارد و محاسبات بازنشستگی آن به چه طریق میباشد
متشکر
سلام
من متولد ۶۶هستم و تا الان بیمه نبودم الان میخوام اقدام کنم .انبار ضایعات آهن و لاک دارم من و برادرم فعلا مشغولیم خویش فرما اقدام کنم یا میشه مجوز به نام مادرم بگیرم بعد خودمون به عنوان کارگر باشیم
با تشکر
من بیمه ی تامین اجتماعی باز کردم از برج ۷ ۱۴۰۰و تا الان ۱۵ قسط ریختم برای مشاغل آزاد
الان اگه بیمه رو لغو کنم مبلغی که ریختمو چطوری بهم برمیگردونن. اقساطی یا نقد؟ من در واقع بیکار هستم و خودم برای خودم بیمه باز کردم. الان یه مشکل مالی پیدا کردم میخوام پولمو پس بگیرم کارمو انجام بدم بعد مجدد بیمه باز کنم. چطوری میشه پولو پس گرفت؟
سلام ميخواستم بدونم من كه ٥سال سابقه اشتغال و پرداخت بيمه از طرف محل كارم داشتم و بعد از اون از بيمه بيكاري استفاده كردم و حالا با فاصله ٤ماه از اتمام بيمه بيكاريم براي خويش فرما اقدام كردم نياز به معاينه پزشكي دارم؟
سلام خسته نباشید من 11 ماه بیمه قبلا داشتم الان چهل سالم هست میخوام بیمه اختیاری بشوم آیا باید آزمایش بدهم 18 ماه هم خدمت سربازیم بوده آیا آن را هم به حساب می اورند