یکی از انواع متداول خسارتهای مالی، برخورد خودرو با اجسام ثابت مانند تیر چراغ برق یا گاردیل است. شرایط پرداخت خسارت در برخورد خودرو با اشیا ثابت چگونه است؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تصادف با اجسام ثابت
قبل از هر چیز لازم است بدانیم چه تصادفاتی شامل برخورد جسم ثابت میشود و در این نوع تصادفات چه خسارتهایی بهوجود میآید؟
همانطور که از عنوان مطلب مشخص است، برخورد هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی با هر شی بی حرکتی که در محلی مشخص و قابل رویت به شکلی مناسب و درست قرار گرفته باشند، در این دستهبندی از تصادفات قرار میگیرند.
- برخورد با در, دیوار یا هر جزئی از یک بنا
- برخورد با گاردریل، نیوجرسی یا تابلو های راهنمایی و رانندگی
- برخورد با تیر برق و دکلهای برقی
بهتر است بدانید در صورتی که این اجسام در جای معین خود و به شکل متعارف قرار داشته باشند، راننده وسیله نقلیه مقصر بروز حادثه تشخیص داده می شود و در صورتی که اصول نصب و سکون و قابل رویت بودن آن به شکل کامل و درست رعایت نشده باشد، تشخیص مقصر و میزان تقصیر آن توسط کارشناس تصادفات پلیس راهور بررسی میشود.
مراحل دریافت خسارت در برخورد با اشیا ثابت
در این نوع تصادفات ممکن است اجسام ثابت یا وسیله نقلیه یا راننده و سرنشینان خودرو و یا هر سه مورد دچار آسیب و خسارت شوند؛ در ادامه به نحوه دریافت خسارت و محل پرداخت آن میپردازیم
۱ . اشیای ثابت یادشده در اغلب موارد دارای مالکینی هستند که آنها را در آن محل قرار داده و نصب کردهاند که در صورت آسیب، خسارت در وجه مالکین پرداخت میشود.
به طور مثال مالک درختان خیابان ها و مبلمان شهری و … شهرداری هر شهر و منطقه است.
گاردریل , نیو جرسی و تابلو های راهنمایی و رانندگی متعلق به راهداری یا پلیس راهنمایی و رانندگی است
در و دیوار یک بنا ممکن است مالک حقیقی یا حقوقی داشته باشد که در صورت ایجاد آسیب و خسارت در هر یک از آنها، بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه، از محل تعهدات مالی بیمه نامه مووظف به پرداخت خسارت است.
در این حوادث دریافت کروکی از پلیس راهور ضروری است و با ارائه فاکتور معتبر از مالک یا نهاد ذینفع خسارت توسط شرکت بیمه شخص ثالث محاسبه و پرداخت میشود .
۲ . در صور تی که سرنشینان وسیله نقلیه مقصر دچار آسیب و جراحت شوند هم امکان دریافت خسارت دارند و هزینه دیه، ارش و از کارافتادگی سرنشینان، با ارائه مستندات لازم از پزشکی قانونی و مرجع قضایی توسط بیمه شخص ثالث و از محل تعهدات بدنی بیمه نامه قابل پرداخت است.
۳ . در صورتی که تصادف با شی ثابت منجر به آسیب و جراحت راننده وسیله نقلیه مقصر شود، هزینههای درمان، دیه، ارش و از کارافتادگی آن تا سقف دیه کامل مرد مسلمان در ماه غیر حرام از محل پوشش حوادث راننده بیمه شخص ثالث قابل جبران است. پرداخت این هزینه ها منوط به ارائه تاییدیه و مدارک از پزشکی قانونی و مرجع قضایی است.
۴ . اگر وسیله نقلیه در اثر برخورد با جسم ثابت دچار خسارت شود، برفرض این که راننده مقصر حادثه تشخیص داده شود، برای جبران خسارت و دریافت هزینههای بازسازی باید از بیمه نامه بدنه خود استفاده کند.
شرایط دریافت خسارت تصادف با جسم ثابت از بیمه بدنه
شرایط دریافت خسارت تصادف با جسم ثابت از بیمهنامه بدنه به شرح زیر است :
- ارائه کروکی با تایید کارشناس خسارت شرکت بیمه
- ارائه گزارش پلیس جهت اثبات اصالت حادثه و تایید مواضع آسیبدیده
- ارائه اصل مدارک مالکیت خودرو ( سند سبز ) – اصل گواهینامه و اصل بیمه نامه بدنه
- ارائه اصل یا استعلام بیمه نامه شخص ثالث
- در صورت برخورد با اموال دولتی و عمومی، ارائه مدارک پرداخت خسارت به ارگان یا سازمان مربوطه
زیاندیده تصادف با جسم ثابت، با مراجعه به شرکت بیمه و تحویل مدارک یادشده، اقدام به تشکیل پرونده نموده و پس از بازدید و بررسی کارشناس ارزیاب شرکت بیمه از وسیله نقلیه، میزان خسارت برآورد و اعلام میشود.
فرانشیز این تصادف براساس فرانشیز حادثه (حادثه اول ۱۰% , حادثه دوم ۲۰ % و حادثه سوم به بعد ۳۰ %) محاسبه و کسر میشود .
57 پاسخ
سلام درحین بارزدن کش درمیره میخوره بچشمم ایا بیمه شخص ثالث وحوادث رانندگی خسارت میده
سلام درحین بارزدن کش درمیره میخوره بچشیم ایا بیمه شخص ثالث وحوادث رانندگی خسارت میده
سلام من درحین بار بستن کش وقلاب دررفت خورد به چشمم وقرینه چشمم پاره شده بیمه شخص ثالث وحوادث دارم ایا خسارت میده بیمه
سلام تصادفی که در چهاراه کهوجود چاله شهرداری است که پرنشدوباعث به هم خوردن تعادل موتوروواردشدن خسارت به شخص شده میتواندازشهرداری خسارت یادیه دریافت کند
چاله بدون تابلووعلمت بوده
وقت شما بخیر
«اگر خودرویی پس از برخورد با چاله ای در سطح شهر و یا جاده های بین شهری و آزادراه ها، دچار حوادثی مانند ترکیدن لاستیک، شکستگی رینگ و یا موارد مشابه شود، باید بلافاصله در محل حادثه با پلیس تماس بگیرد. پلیس نیز موظف است از حادثه رخداده صورت جلسه تهیه کند و این صورتجلسه می تواند نقش مدرک را برای طرح شکایت از سازمان های ذیربط بازی کند.»
برای حوادثی که در سطح راه ها و بزرگراه های شهری رخ داده است، پس از تدوین صورتجلسه توسط پلیس باید از شهرداری شهر طرح شکایت صورت گیرد و عموماً شرکت های بیمه گذار شهرداری، پس از بررسی و اثبات خسارت واردشده، میزان خسارت را تعیین می کنند و آن را به دارنده خودرو می پردازند، اما اگر حادثه در راه های بین شهری و آزادراه ها رخ دهد، همین فرآیند را باید به انجام رساند، با این تفاوت که این بار باید از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای شکایت تنظیم و پیگیری شود.»
به علت خاکی شدن جاده وچاله های ایجاد شده به خاطر کندن اسفالت جاده من منحرف شدم وبه گارد ریل بر خورد کردم چطور می تونم خسارت خودم رو بگیرم بیمه بدنه ندارم کروکی وصورت جالسه دارم
با سلام و احترام
لطفا با کروکی و مدارک این موضوع را با شعبه بیمه مورد نظر ارجاع بدید
سلام من بر اثر تصادف زدم به دوتا نهال توت نری هفت هشت ساله نازک، حالا شهرداری برای من ده میلیون تومان خسارت زده که خودم هم باید برم دنبال کارای بیمه اش و کارت ملی منو کرو گرفته، کل این دوتا درخت یک میلیون براش هزینه نشده فقط این حرومزاده ها خوب یاد گرفتن از بیمه پولش رو بگیرند.