یکی از انواع متداول خسارتهای مالی، برخورد خودرو با اجسام ثابت مانند تیر چراغ برق یا گاردیل است. شرایط پرداخت خسارت در برخورد خودرو با اشیا ثابت چگونه است؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تصادف با اجسام ثابت
قبل از هر چیز لازم است بدانیم چه تصادفاتی شامل برخورد جسم ثابت میشود و در این نوع تصادفات چه خسارتهایی بهوجود میآید؟
همانطور که از عنوان مطلب مشخص است، برخورد هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی با هر شی بی حرکتی که در محلی مشخص و قابل رویت به شکلی مناسب و درست قرار گرفته باشند، در این دستهبندی از تصادفات قرار میگیرند.
- برخورد با در, دیوار یا هر جزئی از یک بنا
- برخورد با گاردریل، نیوجرسی یا تابلو های راهنمایی و رانندگی
- برخورد با تیر برق و دکلهای برقی
بهتر است بدانید در صورتی که این اجسام در جای معین خود و به شکل متعارف قرار داشته باشند، راننده وسیله نقلیه مقصر بروز حادثه تشخیص داده می شود و در صورتی که اصول نصب و سکون و قابل رویت بودن آن به شکل کامل و درست رعایت نشده باشد، تشخیص مقصر و میزان تقصیر آن توسط کارشناس تصادفات پلیس راهور بررسی میشود.
مراحل دریافت خسارت در برخورد با اشیا ثابت
در این نوع تصادفات ممکن است اجسام ثابت یا وسیله نقلیه یا راننده و سرنشینان خودرو و یا هر سه مورد دچار آسیب و خسارت شوند؛ در ادامه به نحوه دریافت خسارت و محل پرداخت آن میپردازیم
۱ . اشیای ثابت یادشده در اغلب موارد دارای مالکینی هستند که آنها را در آن محل قرار داده و نصب کردهاند که در صورت آسیب، خسارت در وجه مالکین پرداخت میشود.
به طور مثال مالک درختان خیابان ها و مبلمان شهری و … شهرداری هر شهر و منطقه است.
گاردریل , نیو جرسی و تابلو های راهنمایی و رانندگی متعلق به راهداری یا پلیس راهنمایی و رانندگی است
در و دیوار یک بنا ممکن است مالک حقیقی یا حقوقی داشته باشد که در صورت ایجاد آسیب و خسارت در هر یک از آنها، بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه، از محل تعهدات مالی بیمه نامه مووظف به پرداخت خسارت است.
در این حوادث دریافت کروکی از پلیس راهور ضروری است و با ارائه فاکتور معتبر از مالک یا نهاد ذینفع خسارت توسط شرکت بیمه شخص ثالث محاسبه و پرداخت میشود .
۲ . در صور تی که سرنشینان وسیله نقلیه مقصر دچار آسیب و جراحت شوند هم امکان دریافت خسارت دارند و هزینه دیه، ارش و از کارافتادگی سرنشینان، با ارائه مستندات لازم از پزشکی قانونی و مرجع قضایی توسط بیمه شخص ثالث و از محل تعهدات بدنی بیمه نامه قابل پرداخت است.
۳ . در صورتی که تصادف با شی ثابت منجر به آسیب و جراحت راننده وسیله نقلیه مقصر شود، هزینههای درمان، دیه، ارش و از کارافتادگی آن تا سقف دیه کامل مرد مسلمان در ماه غیر حرام از محل پوشش حوادث راننده بیمه شخص ثالث قابل جبران است. پرداخت این هزینه ها منوط به ارائه تاییدیه و مدارک از پزشکی قانونی و مرجع قضایی است.
۴ . اگر وسیله نقلیه در اثر برخورد با جسم ثابت دچار خسارت شود، برفرض این که راننده مقصر حادثه تشخیص داده شود، برای جبران خسارت و دریافت هزینههای بازسازی باید از بیمه نامه بدنه خود استفاده کند.
شرایط دریافت خسارت تصادف با جسم ثابت از بیمه بدنه
شرایط دریافت خسارت تصادف با جسم ثابت از بیمهنامه بدنه به شرح زیر است :
- ارائه کروکی با تایید کارشناس خسارت شرکت بیمه
- ارائه گزارش پلیس جهت اثبات اصالت حادثه و تایید مواضع آسیبدیده
- ارائه اصل مدارک مالکیت خودرو ( سند سبز ) – اصل گواهینامه و اصل بیمه نامه بدنه
- ارائه اصل یا استعلام بیمه نامه شخص ثالث
- در صورت برخورد با اموال دولتی و عمومی، ارائه مدارک پرداخت خسارت به ارگان یا سازمان مربوطه
زیاندیده تصادف با جسم ثابت، با مراجعه به شرکت بیمه و تحویل مدارک یادشده، اقدام به تشکیل پرونده نموده و پس از بازدید و بررسی کارشناس ارزیاب شرکت بیمه از وسیله نقلیه، میزان خسارت برآورد و اعلام میشود.
فرانشیز این تصادف براساس فرانشیز حادثه (حادثه اول ۱۰% , حادثه دوم ۲۰ % و حادثه سوم به بعد ۳۰ %) محاسبه و کسر میشود .
57 پاسخ
سلام من به درب پیلوت برخورد کردم بر اثر وزش باد در بسته شد زنگ زدم به پلیس فقط شرحی نوشته و کروکی نداره ،بیمه قبول میکنه یا باید حتماً کروکی باشه؟
سلام من با گارد ریل که بعد تونل بوده تصادف کردم . دقیقا گارد ریل بعد تونل بوده و شروع پیچ که از تونل در اومدم ماشین سر پیچ سر میخوره میرره توگارد . حالا سر پیچ اونوم بلا فاصله بعد از تونل شروع گارد ریل بوده کا گارد وارد ماشین میشه . از شهرداری میشه خسارت گرفت . یا بیمه دیه راننده و خسارت ماشین رو میده ؟
سلام
خودرویی بدون راننده درحالت خلاص به دیوار منزل ما زده بیمه خسارت تخریب منزل و وسایل وشکستگی پای من رامیدهد؟
وقت شما بخیر
در این مورد مقصر مدارک مورد نیاز از قبیل بیمه نامه، برش خسارت، تصویر برابر اصل شده گواهینامه، کارت خودرو، کروکی و اصل نامه معرفی نامه ضمیمه پرونده میکند و خسارت بعد از بازدید محل وقوع حادثه و تخمین خسارت وارده توسط ارزیاب خسارت شرکت بیمه مبلغ به حساب اداره مربوطه واریز میشود و چک خسارتی یا حواله جهت ارائه به آن سازمان تحویل مقصر میشود، شرکتهای بیمه از مقصر حادثه در ازاء تحویل اسناد مالی یک وثیقه جهت اطمینان از تحویل فیش واریزی به آن سازمان دریافت میکند.
سلام و خسته نباشید
من میخوام زمینی از اداره راهداری بگیرم برای کاشت درخت، اگر کسی تصادف کنه با درخت ها خسارت وارد شده رو من میگیرم یا اداره راهداری؟
ممنون میشم جواب بدید.
یک خودرو با تاسیسات، تیرهای چراغ برق، تابلوهای برق، سازمان شهرداری مانند درختها و نردهها اداره راه و ترابری مانند گاردریلها برخورد کرده باشد، خسارت مسبب به هر میزان که مقصر باشد از محل بیمه شخص ثالث، با ارائه کروکی قابل پرداخت میباشد
با سلام من از فرعی وارد اصلی شدم وماشین ۲۰۶ از اصلی آمد وبرای اینکه برخورد با من نکند به ترانس برق خورده که هزینه تعمیر آن بالا ۱۰۰ میلیون میشود آیا می توان از بیمه استفاده کرد ممنون از شما