جبران خسارت در تصادف با خودرو‌های لوکس

نویسنده:

بیمه بازار

تاریخ بروزرسانی :

1404-03-11

زمان مطالعه :

2 دقیقه

جبران خسارت در تصادف با خودرو‌های لوکس
اندازه فونت: 16px

طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث در تصادف با خودروهای گران قیمت، بیشینه قیمت خودرو برای تعیین میزان پوشش بیمه و پرداخت توسط مقصر، ۱۲۶ میلیون درنظر گرفته خواهد شد. قانون بیمه شخص ثالث که خرداد ماه امسال اجرایی شد، به یکی از نگرانی‌های رانندگان برای تصادف با خودروهای گران قیمت پایان داده است؛ زیرا به موجب این قانون این خودروها تا سقف معینی تحت پوشش بیمه هستند.

نگرانی رانندگان برای تصادف با خودروهای گران قیمت همواره وجود داشته است زیرا خسارت‌های جزئی به این خودروها موجب می‌شود که فرد مجبور به پرداخت خسارت‌های چند ده میلیونی به صاحبان آن شود، مبالغی که تعهدات بیمه‌گر نیز پاسخگوی آن نیست.
با این حال در قانون بیمه ثالث،راهکارهایی برای پایان دادن به این مشکل پیش بینی شده که از جمله می‌توان به تبصره‌های ۳ و ۴ ماده هشت این قانون اشاره کرد.

خرید بیمه شخص ثالث

 

در تبصره ۳ ماده هشت این قانون آمده است:«خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی فقط تا میزان خسارت متناظر وارده به گران‌ترین خودروی متعارف از طریق بیمه ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود.»

همچنین در تبصره چهار، منظور از خودروی متعارف چنین تعریف شده است: «خودرویی که قیمت آن کمتر از ۵۰ درصد سقف تعهدات بدنی باشد که در ابتدای هر سال مشخص می‌شود».

سقف تعهدات بدنی را همه ساله قوه قضاییه اعلام می‌کند. «احمد سازگار » مدیر خودروهای بیمه ملت و عضو انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه گفت:«از آنجا که قانون بیمه ثالث با رویکرد حمایتی تهیه و تصویب شده، به نظر می‌رسد قانون‌گذار تلاش کرده است تا در مواد آن، چتر حمایتی خود را گسترده و بر جنبه‌های اجتماعی ناشی از اجرای قانون تاکید داشته باشد. شاید از نگاه کلی به عنوان شهروند، فرد باید در برابر همه خسارتی که به یک خودروی گران قیمت وارد کرده، پاسخگو باشد و زیان وارده را جبران کند، اما با قانون جدید فرد تا سقف تعیین شده موظف به جبران خسارت است».

بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس

این کارشناس صنعت بیمه تاکید کرد: «هرچند نگاه حمایتی در قانون بیمه ثالث خوب است اما توجه به ارزیابی ریسک و حق بیمه نیز اجتناب‌ناپذیر است».

سازگار افزود: «روح قانون می‌گوید که افرادی که تمکن مالی داشته و خودرویی با قیمت بیش از ۲۳۰ میلیون تومان استفاده می‌کنند، باید در برابر مابه‌التفاوت خسارت وارده به خودروی خود پاسخگو باشند و این کار را از طریق بیمه بدنه پیگیری کنندوی تاکید کرد که در مدت سه دهه فعالیت در صنعت بیمه، نمونه مشابه این قانون را در سایر کشورها مشاهده نکرده است».

این کارشناس صنعت بیمه در پاسخ به اینکه آیا این محدودیت قانونی، مانع از پیگیری فرد خسارت دیده در محاکم قضایی برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو می شود، اظهار داشت: «قانون چنین محدودیتی ایجاد نکرده اما از این نظر که طبق این قانون همه تعهداد حداکثر تا ۵۰ درصد سقف تعهدات بدنی سالانه است، تصور نمی‌کنم که خسارت دیده بتواند خسارت بیشتری به دست آورد».

مقالات مرتبط

بیمه شخص ثالث تراکتور
مقالات بیمه شخص ثالث
بیمه بازار

بیمه شخص ثالث تراکتور چیست؟ + تعهدات و نحوه استعلام بیمه شخص ثالث تراکتور

 خرید بیمه شخص ثالث تراکتور نه‌تنها الزامی است، بلکه در مواقع بروز حوادث غیرمترقبه، می‌تواند از مشکلات مالی و جانی ناشی از این حوادث جلوگیری کند. در ادامه، به بررسی

ادامه مطلب »
مقایسه بیمه شخص ثالث
مقالات بیمه شخص ثالث
امین نعمتی

مقایسه بیمه شخص ثالث + مراکز پرداخت خسارت، رضایت مشتریان، توانگری مالی

بیمه شخص ثالث اهمیتی حیاتی برای دارندگان خودرو دارد. در انتخاب این بیمه اجباری باید موارد زیادی را در نظر بگیرید تا بهترین بیمه، با بیشترین پوشش‌ها و مناسب‌ترین قیمت

ادامه مطلب »

دیدگاه ها

13 پاسخ

  1. آخه خیلی مسخرس من پراید بهم زد چراغم شیکست بیمش 3تومن بهم داد بعد رفتم از بیمه بدنه مابه تفاوتشو بگیرم اونجا 20درصد فرانشیز 20درصد کهنگی کم کرد برای چراغ نزدیک 15تومن از جیب دادم آخه ریدم تو این وضع کسی که بیمه بدنه داره باید ماده 8کل هزینرو بده

  2. خیلی قانون خوبیه واقعا خصوصا با سبک رانندگی رانندگان خودروهایی نظیر پراید، چرا باید وقتی خسارت میبینی بهت خسارت ندن ؟ چون پول بیشتری دادی ماشین خریدی؟ حداقل برای اون راننده سر به و بی احتیاط که یا مشغول روشن کردن سیگار یا سرگرم موبایل از عقب میزنه به ماشین اگر خسارت نمیده امتیاز منفی و جریمه سنگین قرار بدن

  3. من با یه ۲۰۷ تصادف کردم که خسارتش شده 90 میلیون 45 میلیون قطعات شده45 میلیون هم افت قیمت خورده بیمه 16 میلیون پرداخت کرده و نفر به دادگاه شکایت کرده دادگاه هم من رو ملزم کرده تا هفتاد میلیون تومن خسارت از جیبم بدم و هیچ توجهی هم به قوانین بیمه نکرده طرف پیام داده اگه پولم رو ندی حکم جلبت رو هم میگیرم.

    1. وقت شما بخیر
      قطعا مقامات محترم دادگاه با علم کافی دستور را صادر کرده اند
      اما اگر به حکم دادگاه اعتراضی دارید قطعا میتوانید اعتراض خود را ثبت نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *