اهمیت دوچندان بیمه بدنه برای خودروهای لوکس
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که هنگام تصادف با خودروهای گرانقیمت چه مقدار از خسارت به وسیله بیمه شخص ثالث پرداخت میشود؟
آیا تمام خسارتهای وارد شده به خودروهای گران قیمت از سوی راننده مقصر پرداخت خواهد شد؟ و در صورت افزایش قیمت خودروهای لوکس چه باید کرد؟ در این مقاله همراه شما هستیم تا به سوالات شما در این باره پاسخ دهیم.
ملاک تشخیص خودرو لوکس از معمولی چیست؟
بر اساس قانون بیمه، خودروها به دو دسته متعارف (معمولی) و نامتعارف (لوکس) تقسیم میشوند:
خودرو متعارف: خودروی سواری که ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص کارشناسان ارزیابی خسارت برابر یا کمتر از، سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال اعلام میشود یا ۵۰ درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه حرام باشد.
خودرو نا متعارف( لوکس): خودروی سواری که ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص کارشناسان ارزیابی خسارت بیشتر از سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال اعلام میشود یا ۵۰ درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه حرام باشد.
نحوه محاسبه خسارت در تصادف با خودروهای لوکس
بر اساس قانون خودروی متعارف در صورت تصادف با خودروی لوکس، راننده مقصر باید حداکثر برابر با سقف تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث که در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲۰ میلیون تومان، خسارت پرداخت کند. فلسفه این قانون این است که قیمت یک خودرو هرچقدر هم گران باشد از جان یک انسان بیشتر ارزش ندارد، پس نباید بیشتر از نصف دیه کامل یک مرد در ماههای حرام باشد.
بنابراین، در چنین شرایطی در صورتی که خودرو حادثه دیده بیمه بدنه داشته باشد میتواند از پوشش بیمه بدنه خود استفاده کند، در غیر این صورت مالک خودرو لوکس خودش باید باقیمانده خسارت را پرداخت کند.
در اینجا با ذکر مثالهایی ساده به نحوه محاسبه خسارت در شرایط مختلف میپردازیم:
مثال ۱ تصادف با خودروی متعارف
در صورتی که یک خودروی سمند با یک خودروی پژو ۲۰۶ تصادف کند و خسارتی معادل دو میلیون تومان به خودروی پژو ۲۰۶ وارد شود، تمام خسارت توسط بیمه شخص ثالث راننده مقصر پرداخت میشود؛ زیراهر دو خودرو در دسته خودروهای متعارف هستند و هم اینکه خسارت وارد شده از حداقل سقف تعهد مالی بیمهنامه کمتر است.
مثال ۲ تصادف با خودروی لوکس
اگر یک خودروی پراید با یک خودروی لوکس که یک میلیارد میلیون تومان قیمت دارد تصادف کند و به دنبال آن آیینه بغل خودرو خسارت ۱۰ میلیون تومانی ببیند، تعهد مقصر در قبال این خسارت بر اساس این فرمول محاسبه میشود:
میزان تعهد مقصر حادثه = خسارت مالی وارد به خودروی نامتعارف × قیمت روز گران ترین خودروی متعارف به قیمت خودروی نامتعارف زیاندیده
در نتیجه این فرمول میزان خسارتی که به خودروی لوکس پرداخت میشود مطابق با حداکثر ارزش آیینه بغل گرانترین خودروی متعارف در سال ۱۴۰۰ است.(که دنا پلاس و تندر۹۰ در نظر گرفته شده)
این یعنی حداکثر مبلغ ۳ میلیون تومان از طرف بیمه شخص ثالث راننده پراید به خودروی لوکس زیاندیده پرداخت میشود.
تنها راهحل باقی مانده برای راننده زیاندیده این است که مابهالتفاوت خسارت باقی مانده را به وسیله «بیمهبدنه خودروی نامتعارف» که تهیه کرده پرداخت کند.
بیمه بدنه ماشین گران قیمت
با توجه به قانون بیمه شخص ثالث، در رابطه با تصادف با خودروهای گرانقیمت، ضرورت خرید بیمه بدنه برای این دسته از خودروها بیش از پیش احساس میشود. چرا که این بیمهنامه باقیمانده خسارت در تصادفهایی که بیمه شخص ثالث پرداخت نمیکند؛ تقبل خواهد کرد.
همچنین از آنجایی که ارزش خودرو در محاسبه بیمه بدنه یکی از گزینههای بسیار مهم است، بنابراین مالکان خودروهای لوکس باید به این نکته توجه داشت باشند که با افزایش قیمت ارز و بالارفتن قیمت خودروهای لوکس نسبت به خرید الحاقیه افزایش سرمایه در بیمه بدنه اقدام نمایند.
به عنوان مثال، اگر ارزش خودروی شما در زمان خرید بیمه بدنه ۵۰۰ میلیون تومان باشد و ارزش روز خودروی شما ۹۰۰ میلیون تومان باشد؛ میزان خسارت پرداختی به شما به اندازه ۵۰۰ میلیون تومانی است که در زمان خرید بیمهنامه در بیمه بدنه خودرو درج شده است.
در چنین شرایطی خرید الحاقیه افزایش سرمایه در بیمه بدنه به کمک شما میآید.
خرید آنلاین بیمه بدنه بیمه بازار
سامانه بیمه بازار این امکان را برای شما فراهم کرده است تا به سادگی بتوانید با ثبت مشخصات خودرو قیمت بیمه بدنه خودرودر شرکتهای معتبر بیمه مانند بیمه بدنه ایران، بیمه بدنه آسیا و . . . را استعلام قیمت بگیرید و با یکدیگر مقایسه نمایید و متناسب با نیاز خود بهترین بیمه بدنه ماشین را خریداری نمایید.
شما بیمه ها فکر کنم مردم را ساده گیر اوردید در واقع شقف بیمه ها به خاطر گرون شدن ماشین تغییر نکرده به خاطر کم ارزش شدن جان انسان ها توسط مافیای بیمه کم شده
دیه انسان تا قبل از گرانی ها معادل 100 شتر بود اما با تورم این قانونی اسلامی عوض شد هر جا به نفع خودتون باشه قانون و دین و… را تغییر می دهید
سلام وقتتون بخیر بنده با ماشین پژو از پشت زدم به ماشین لوکس خارجی به اسم مگان و سقف بیمه من تا حد ۱۷ میلیون میباشد .و آن صاحب ماشین لوکس بیمه بدنه ندارد حال من باید چکار کنم ممنونم از راهنماتون.
ماشین بنده از پشت زده شده بهش ، ماشین رونیز و من 30 میلیون خریدمش حالا الان قیمتش شده چقدر اصلا خبر ندارم چون ماشین خریدم برای استفاده نه برای تجارت . یک ماشین از پشت زد به من سقف تعهد بیمش تا 100 میلیون بود. بیمه آسیا به من 4 میلیون داد و گفت ماشین شما نامتعارف. وقتی ماشین بردم نمایندگی گفت 15 میلیون خسارت دیدی (یعنی نصف قیمتی که خریدم). آیا این تقصیر من که خودرو 30 میلیونی من شده 400 میلیون؟ آیا واقعا یک سواری کار که عمرش 12 سال که قیمتش هم از خیلی از ماشین ها چینی ارزونتر و نصف ادارات دولتی (جهاد ، نیرو انتظامی ، اداره برق ، بانک ها و…) هم ازش استفاده می کنند باید نامتعارف محسوب بشه؟
این تعریف متعارف و نامتعارف را چه کسی انجام می دهد؟ آیا انصاف من که با سرعت مطمینه و ایمن رانئدگی می کنم یکی از پشت بزنه به من و من صدمه ببینم ولی خسارتم را یک سوم بگیرم؟ ( با اینکه سقف تعهد بالایی هم داره)
چه کارمند اداره بیمه باشیم ، چه رییس اداره بیمه و چه قانون گذار . یادمان باشد در برابر حق ناس مسئولیم.
سلام وقت بخیر
طبق قانون خودروهای متعارف و نامتعارف به شرح زیر می باشد
خودروی متعارف:خودروی سواری است كه ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص ارزیابان خسارت، كارشناسان ارزیابی خسارت شركتهای بیمه و یا كارشناسان رسمی دادگستری،برابر یا کمتر از پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی كه در ابتدای هرسال اعلام میشود باشد.در سال 1400 این نسبت معادل 320 میلیون تومان است و خودروی برابر یا کمتر از این عدد خودروی متعارف محسوب میشود.
خودروی نامتعارف: خودروی سواری است كه ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص ارزیابان خسارت، كارشناسان ارزیابی خسارت شركتهای بیمه و یا كارشناسان رسمی دادگستری، بیشتر از پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی كه در ابتدای هرسال اعلام میشود باشد. در سال 1400 این نسبت معادل 320 میلیون تومان است و خودروی بیشتر از این عدد خودروی نامتعارف محسوب میشود.