پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه چیست؟

 پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه زمانی به کمک شما می‌آید که خودروتان به دلیل تعمیرات قابل استفاده نیست. در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم که در چه زمانی می‌توانید از این پوشش بیمه‌ای استفاده کنید و شرایط استفاده از آن چیست.

خرید بیمه بدنه

چرا باید از پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه استفاده کنیم؟

 از مزایای مهم پوشش ایاب و ذهاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • کاهش هزینه رفت‌و‌آمد: اگر خودروی شما به دلیل تعمیرات در تعمیرگاه است، نیاز نیست نگران هزینه باشید؛ چراکه شرکت بیمه هزینه رفت‌و‌آمدتان را تا سقف مشخص پرداخت می‌کند.
  • حفظ اطمینان خاطر و آرامش: در زمانی که به خودرو دسترسی ندارید، بیمه هزینه رفت‌و‌آمدتان را می‌پردازد. 
  • صرفه‌جویی در پرداخت هزینه: فکر کنید تعمیرات خودرو به خودی‌خود ممکن است هزینه‌بر باشد؛ اما با این پوشش نیاز نیست به هزینه رفت‌و‌آمد خود فکر کنید.

ایاب و ذهاب در بیمه بدنه چیست؟

منظور از پوشش ایاب و ذهاب، هزینه‌ای است که بیمه بدنه به تعداد روزی که خودرو در تعمیرگاه هست به مالک وسلیه‌نقلیه پرداخت می‌کند. اگر خودروی شما به دلیل بروز تصادف جدی، آتش‌سوزی یا هر حادثه دیگر آسیب ببیند و نیاز به تعمیر در تعمیرگاه داشته باشد، بیمه پوشش ایاب و ذهاب را در اختیارتان قرار می‌دهد تا از پرداخت هزینه‌های اضافی رفت‌و‌آمد با تاکسی و آژانس معاف شوید.

مقالات دیگر  تصادفات درصدی و مدارک لازم برای دریافت خسارت و تشکیل پرونده

 

ایاب و ذهاب در بیمه بدنه چیست؟

شرایط استفاده از پوشش ایاب و ذهاب با بیمه بدنه

بیمه بدنه شرایط خاصی برای استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای خود در نظر گرفته است. در جدول زیر به شرایط پوشش ایاب و ذهاب با بیمه بدنه اشاره کردیم.

شرایط پوشش ایاب و ذهاب بیمه توضیحات تکمیلی
خسارت رخ‌داده باید جز یکی از خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه باشد.
حداکثر زمان استفاده از این پوشش ۳۰ روز در سال است. به صورت سالانه این مدت مشخص می‌شود و در بیمه‌نامه ذکر می‌شود.
بیمه‌گر مدت زمان عدم استفاده از وسیله‌نقلیه را مشخص می‌کند. کارشناس بیمه بعد از ارزیابی خسارت مدت زمان لازم برای تعمیر را مشخص و اعلام می‌کند.

در غیر این صورت این پوشش در اختیار شما قرار نمی‌گیرد و نمی‌توانید از آن استفاده کنید.

حق بیمه پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه چقدر است؟

حق بیمه پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه یک نرخ ثابت نیست؛ بلکه براساس نوع و سال ساخت خودرو، ارزش ماشین و سقف تعهدات شرکت بیمه متفاوت تعیین می‌شود. در نتیجه این مبلغ در تمام شرکت‌های بیمه یکسان نیست.

نحوه محاسبه مبلغ پرداختی پوشش ایاب و ذهاب در بیمه

تابه‌حال شده برایتان سوال پیش‌آید که چطور هزینه پوشش ایاب ذهاب در بیمه بدنه محاسبه می‌شود؟ پیش از هر چیزی نیاز است بدانید که مبلغ پرداختی این پوشش در همه‌ی شرکت‌های بیمه با هم یکسان نیست و حداکثر ۳۰ روز در سال می‌توانید این هزینه را شرکت بیمه دریافت کنید. بیمه‌‌گر مبلغ این پوشش را روزانه به یکی از دو روش زیر محاسبه می‌کند.

  • شرکت بیمه درصدی از ارزش خودرو (مثلا ۳، ۴٪ از قیمت ماشین) را به عنوان هزینه این پوشش در نظر می‌گیرد؛
  •  بیمه‌گر هزینه ثابت و مشخصی برای پوشش ایاب و ذهاب در نظر می‌گیرد و آن را به صورت روزانه (مثلا روزانه ۲۰ هزار تومان) به کسانی که خودروشان آسیب دیده و در تعمیرگاه هست، پرداخت می‌کند.
مقالات دیگر  نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

گاهی شرکت‌های بیمه هزینه کامل 30 روز را به راننده خودروی آسیب‌دیده پرداخت نمی‌کنند و صرفا مبلغ چند روز به عنوان فرانشیز در نظر می‌گیرند و آن را می‌پردازند.

چطور می‌توانیم از پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه استفاده کنیم؟

احتمالا می‌دانید که خسارت‌ها به صورت کلی به دو دسته خسارت کلی و جزئی تقسیم می‌شوند که نحوه پرداخت و محاسبه خسارت‌ براساس نوع آنها متفاوت است.

  •  در خسارت جزئی هزینه‌های مربوط به تعمیر وسیله‌نقلیه که شامل قیمت روز لوازم یدکی، دستمزد و هزینه‌های حمل و نقل است که پس از کسر فرانشیز محاسبه و به فرد بیمه‌شده پرداخت می‌شود.
  • اگر هزینه تعمیر و تعویض قطعات آسیب‌دیده خودرو از ۷۵٪ (۴/۳‌ام) ارزش روز خودرو بیشتر شود، جزء خسارات کلی در نظر گرفته می‌شود.

 در نتیجه نحوه استفاده از این پوشش با توجه به نوع خسارت متفاوت است. در ادامه به جزئیات بیشتری اشاره می‌کنیم.

نحوه استفاده از پوشش ایاب و ذهاب در خسارت کلی

وقتی خسارت کلی اتفاق می‌افتد، کسورات ذکرشده در قرارداده بیمه کم می‌شود و از آن سمت هزینه حمل و نقل ماشین به آن اضافه می‌شود. البته این در شرایطی اتفاق می‌افتد که از ارزش کل سرمایه بیشتر نشود. نکته مهم اینجا است که این ارزش توسط بیمه‌گر تعیین می‌شود؛ اما اگر شما با این ارزش مشخص‌شده برای خودرو موافق نباشید، شرکت بیمه هزینه باقی‌مانده را پس از گرفتن خودرو، کسر فرانشیز و کسورات به شما پرداخت می‌‌کند و قرارداد بیمه تمام می‌شود.

نحوه استفاده از پوشش ایاب و ذهاب در خسارت جزئی

اگر خسارت جزئی باشد، قضیه کمی متفاوت است. برای تشخیص خسارت، هزینه تعمیر محاسبه و پرداخت می‌شود. این هزینه براساس ارزش روز لوازم یدکی بعد از کسر فرانشیز و استهلاک تعیین می‌شود.

شرکت بیمه بدنه در چه شرایطی هزینه ایاب‌و‌ذهاب را پرداخت نمی‌کند؟

پوشش‌های بیمه بدنه بسیار متنوع هستند؛ با این حال، در برخی مواقع برخی موارد تحت پوشش بیمه نیستند. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

  • زمان وقوع حادثه گواهینامه رانندگی معتبر همراه خود نداشته باشید؛
  • زمان بروز حادثه مواد مخدر یا الکل مصرف کرده باشید و در شرایط خوبی به‌سر نبرید؛
  • خسارت به صورت عمد توسط بیمه‌گزار یا افراد دیگر رخ داده باشد؛
  • و …. .
مقالات دیگر  جبران خسارت نقص فنی خودرو

آیا امکان خرید پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه برای تمام خودروها وجود دارد؟

بله؛ شما می‌توانید زمان خرید بیمه بدنه، پوشش ایاب و ذهاب را به پوشش‌های بیمه بدنه‌تان اضافه کنید و از آن استفاده کنید.

چگونه بیمه بدنه بخریم؟

اگر بیمه بدنه ندارید یا از زمان تمدید آن مدت زیادی گذشته است، پیشنهاد می‌کنیم پوشش ایاب و ذهاب با بیمه بدنه را هم به پوشش‌های درخواستی خود اضافه کنید؛ چراکه این پوشش واقعا کاربردی است و می‌تواند نگرانی بابت رفت ‌و‌آمد شما را زمان تعمیر خودرو به حداقل ممکن برساند. بیمه بازار سامانه آنلاینی است که امکان خرید و تمدید بیمه بدنه را فراهم کرده است. برای خرید این بیمه نیاز است روند زیر را دنبال کنید و خرید خود را نهایی کنید.

  •  وارد سایت بیمه بازار شوید؛
  • سرویس بیمه بدنه را از میان سرویس‌های متعدد انتخاب کنید؛
  •  مشخصات خودرو را وارد کنید تا لیست شرکت‌های معتبر بیمه به همراه قیمت و جزئیات به شما نمایش داده شود.
  • اطلاعات شخصی، عکس از کارت خودرو و بیمه‌نامه جز مراحلی است که انجام آن پیش از خرید بیمه الزامی است.
  •  بعد از پرداخت هزینه، بیمه بدنه برایتان صادر می‌شود و به صورت رایگان تحویل شما داده می‌شود.

 

نظر یا پرسش خود را بنویسید