این روزها به دلیل هزینههای بالای درمان، داشتن بیمه تکمیلی یک الزام اصلی در زندگی به شمار میرود. در این مقاله به شرایط و نحوه دریافت انواع بیمه تکمیلی، مدارک مورد نیاز، روش خرید بیمه تکمیلی درمان میپردازیم.
نحوه دریافت هزینه بیمه تکمیلی
به طور کلی پرداخت هزینههای درمان توسط بیمههای تکمیلی از دو روش انجام میشود:
روش اول
در روش اول بیمه شده به مراکز طرف قرارداد مراجعه کرده و با ارائهی معرفینامه و یا دفترچه بیمه درمانی که دارد، مرکز درمانی مورد نظر هزینهای از او دریافت نمیکند. البته نکتهای که باید مد نظر داشته باشید این است که هر بیمهای سقف تعهدات مشخصی دارد و در صورتی که هزینههای درمان بیمار از این سقف بیشتر شود، مقدار مازاد باید توسط خود بیمه شده پرداخت شود.
روش دوم
روش دوم زمانی است که فرد بیمار به مراکز درمانی که طرف قرار نیستند مراجعه میکند. در این حالت فرد بیمه شده باید هزینههای مربوط به درمان و … را شخصاً پرداخت کند و سپس با ارائهی مدارک لازم برای دریافت هزینه از بیمه تکمیلی هزینههای پرداخت شده را از بیمه بازپس بگیرد.
نحوه دریافت هزینه بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ
برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ باید به یکی از شعب این شرکت مراجعه و با ارائه دستور پزشک، معرفینامهای برای ارائه به مراکز درمانی یا بیمارستان دریافت کنید. برای تکمیل فرآیند هم باید اصل و کپی شناسنامه به همراه کپی صفحه اول دفترچه بیمه و مدارک پزشکی موردنیاز را به شرکت بیمه تحویل دهید.
دریافت خسارت درمان از بیمه تکمیلی ایران
برای دریافت هزینههای درمان تکمیلی بیمه ایران، لازم است مدارک بیمارستانی را به شرکت بیمه ارائه دهید. پس از انجام بررسیهای لازم، که معمولاً یک هفته زمان میبرد، مبلغ تعهد شده به حساب شما واریز میشود.
در صورت مراجعه به مراکزی که طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی نیستند، صورتحساب خود را به این سازمان تحویل دهید. معمولاً این فرآیند تا یک ماه طول میکشد و پس از آن سهم تأمین اجتماعی به حساب شما واریز خواهد شد. سپس میتوانید گواهی پرداخت وجه را به بیمه ایران ارائه دهید و مابقی هزینه را دریافت کنید.
نحوه دریافت هزینه از بیمه تکمیلی دانا
در صورتی که به مراکز غیر طرف قرارداد بیمه دانا مراجعه کنید، ابتدا باید هزینه را شخصاً پرداخت کرده و سپس مدارک لازم را برای دریافت هزینه به شعب بیمه دانا ارائه کنید. مدارک بیمارستانهای غیر طرف قرارداد با تأمین اجتماعی ابتدا باید به این سازمان ارسال شوند و پس از پرداخت هزینه توسط تأمین اجتماعی، مدارک را به بیمه دانا تحویل دهید.
مدت زمان بررسی و پرداخت خسارت توسط بیمه دانا معمولاً حدود ۲ ماه است. برای تسریع در روند کار مراجعه حضوری به مراکز قرارداد پیشنهاد میشود.
شرایط دریافت هزینه از بیمه تکمیلی البرز
بیمه البرز حساسیت بالایی در پرداخت هزینههای درمانی دارد. مدارک زیر برای این فرآیند ضروری هستند:
- دستور پزشک معالج شامل تاریخ بستری و نوع بیماری
- نامه درخواست معرفینامه از بیمهگذار
- تصویر صفحه اول دفترچه بیمهگر اول و بیمهشده اصلی
- تأیید پزشک معتمد بیمه البرز برای موارد خاص (مانند جراحیها یا بیماریهای خاص)
- صورتحساب پرداختیها و خلاصه وضعیت بیمار
- سایر مدارک پزشکی مرتبط.
این فرآیند معمولاً حدود ۱۵ روز کاری زمان میبرد.
نحوه دریافت خسارت از بیمه تکمیلی کوثر
برای دریافت هزینههای درمانی از بیمه تکمیلی کوثر، به مدارک زیر نیاز دارید:
- اصل فاکتور مرکز درمانی
- تصویر جواب آزمایشها
- تصویر دستور پزشک
- تصویر کارت ملی بیمار
- تصویر صفحه اول دفترچه بیمه بیمار
برای اطلاعات کاملتر، میتوانید به وبسایت رسمی بیمه کوثر مراجعه کنید.
دریافت هزینههای درمانی از بیمه تکمیلی آسیا
بیمه آسیا کارت ویژهای ارائه میدهد که به شما امکان میدهد در هر زمان به مراکز طرف قرارداد مراجعه کنید. همچنین، پس از دریافت خدمات درمانی، میتوانید مدارک خود را به این شرکت تحویل دهید و ظرف ۱۵ روز کاری هزینههای خود را دریافت کنید.
نحوه دریافت هزینه از بیمه تکمیلی سامان
ابتدا باید مدارک پزشکی خود را به بیمه پایه ارائه دهید و مبلغ تعهد شده توسط بیمه پایه را دریافت کنید. سپس با مراجعه به نمایندگی بیمه سامان و ارائه مدارک خود، مابقی هزینهها را دریافت خواهید کرد. اگر تمایلی به استفاده از بیمه پایه ندارید، میتوانید به صورت مستقیم به نمایندگیهای بیمه سامان مراجعه کنید و هزینههای درمانی خود را تا سقف تعهدات بیمه سامان دریافت کنید.
نحوه دریافت هزینه پاراکلینیکی از بیمه تکمیلی
یکی از سؤالات همیشگی بیمهگذاران این است که هزینههای پاراکلینیکی در بیمه تکمیلی چیست؟ و چگونه میتوانند این هزینهها را از بیمه تکمیلی درمان دریافت کنند؟برای دریافت هزینههای پاراکلینیکی بیمه تکمیلی بیمه گذار باید کپی جواب را به همراه دستور پزشک معالج مربوطه به ادارهی بیمه ارائه کند. یکی از نکاتی که حتماً باید در نظر داشته باشید ارائهی کپی جواب است و نه اصل جواب! زیرا ادارهی بیمه مدارکی را که برای دریافت هزینه ارائه دادهاید به شما عودت نخواهد داد و به همین منظور بهتر است در هنگام ارائهی اسناد، به جای اصل جواب کپی آن را به اداره بیمه ارائه کنید.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت هزینه از بیمه تکمیلی
در صورتی که بیمه گذار برای دریافت هزینههایی که در یک مرکز غیر از مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلی درمان شده باشد، برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی باید مدارک زیر را به بیمه ارائه کند:
- اصل صورت حساب با مهر معتبر مرکز درمانی (کپی و صورت حساب بدون مهر قابل قبول نیست)
برای عمل جراحی باید زیر صورت حساب عمل مانند هزینههای داروها، هزینه مربوط به پزشک بیهوشی و … به صورت دقیق در صورت حساب ارائه شده ذکر شود.
- فاکتور داروها با مهر معتبر داروخانه
- اصل قبض پرداختی برای هزینههای پاراکلینیکی به همراه کپی جواب
- برای پرداخت هزینههای مربوط به مشاوره و روان پزشک باید یک گواهی توسط پزشک که مهر شده و تعداد جلسات در آن به صورت دقیق ذکر شده است به بیمه ارائه شود.
- برای پرداخت هزینههای مربوط به فیزیوتراپی و کار درمانی باید یک گواهی توسط پزشک که مهر شده و تعداد جلسات در آن به صورت دقیق ذکر شده است به بیمه ارائه شود.
- در صورت دریافت هزینه از سوی بیمه گر پایه، باید کپی برابر اصل چک دریافتی ارائه شود.
روش خرید بیمه تکمیلی درمان
یکی از دلایلی که بسیاری از ما بیمه تکمیلی نداریم و در خرید آن تعلل میکنیم، نداشتن وقت کافی برای بررسی بیمههای مختلف و مراجعه برای خرید آن است. بیمه بازار امکان مقایسهی خدمات و تعهدات بیمههای تکمیلی درمان را به سادگی برای شما فراهم کرده است.
322 پاسخ
سلام وقتتون بخیر من قبل ۱۴ام اسفند عمل داشتم وهمسرم همه ی مدارک لازم رو به بیمه تکمیلی ایران داده هنوز هیچ مبلغی به ما پرداخت نکردن چطور پیگیری کنیم