بیمه مسئولیت آسانسور
آسانسور، یکی از چندین امکانات رفاهی است که در نتیجه فراگیر شدن زندگی در شهرها و آپارتماننشینی به وجود آمده است. اما این ابزار رفاهی، نیاز به مراقبت دارد. چون حامل جان انسانهاست و میتواند به اندازه یک هواپیما خطر آفرین باشد.
اما برخلاف هواپیما، آسانسورها بیمه دارند و میتوان با تهیه «بیمه مسئولیت آسانسور» با خیال راحت تری از آن استفاده کرد.
کارکرد بیمه آسانسور
بیمه آسانسور هم نوعی از بیمه مسئولیت مدنی است که برای جبران خسارتهای مرتبط با آن تهیه میشود. این بیمه تنها خسارتهایی را پوشش میدهد که داخل کابین آسانسور اتفاق افتاده باشد. در حادثههای مرتبط با آسانسور «مدیر ساختمان» و «شرکت سرویس و نگهداری آسانسور» مسئول هستند.
پوششهای بیمه آسانسور
پوشش اصلی این بیمه شامل موارد زیر میشود:
• فوت یا دیه
• نقص عضو
• هزینههای پزشکی ناشی از حادثه
اما جبران این خسارتها منوط به رعایت نکاتی است که قبل از خرید بیمه و بعد از آن باید رعایت شود.
باید قبل از حادثه تمامی سرویسها به موقع انجام شده باشند. تعمیرکار آسانسور باید از سوی شرکت معرفی شود. همچنین داشتن فاکتورها، گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور لازم است. اگر هر کدام از این مدارک ناقص باشد؛ روند جبران خسارت مشکل و در بعضی موارد، غیرممکن میشود.
تعیین میزان حق بیمه آسانسور به مواردی مثل:
• کاربری آسانسور
• ظرفیت آسانسور
• سن آسانسور
• میزان پوشش مورد نظر بیمه گذار
• و تعداد طبقات ساختمان
بستگی دارد.
بیمه آسانسور چه مواردی را پوشش نمیدهد؟
• خسارتهای ناشی از جنگ، شورش و بلوا
• خسارتهای ناشی از انفجار هستهای
• خسارتهای وارد شده عمدی
• خسارتهای ناشی از آسیبهای فنی قبل از عقد بیمهنامه
• خسارتهای ناشی از تخلف از قوانین
• خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله
چه کسی باید آسانسور را بیمه کند؟
مدیر ساختمان به نمایندگی از سایر مالکهای ساختمان قرارداد خرید بیمه آسانسور را امضا میکند و تمامی مالکین یک ساختمان باید در پرداخت حق بیمه مشارکت داشته باشند.
در حادثه مرتبط با آسانسور چه کسی مقصر است؟
«نصب و نگهداری از آسانسور» دو عاملی هستند که نقش مهمی در کارایی آن دارند. اولین نکته، تهیه آسانسور مورد نیاز از شرکتهایی است که پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت صمت(صنعت، معدن، تجارت) داشته باشند. بعد از نصب، باید قرارداد «دریافت استاندارد نظارت ادواری آسانسور» به صورت سالیانه بسته شود.
بعد از آن، آسانسور باید به صورت مرتب مورد بازرسی و سرویس قرار بگیرد و مدیر ساختمان تمامی فاکتورها، گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور را تحویل بگیرد تا در صورت نیاز آنها را ارائه کند.
در شرایطی که مدیر ساختمان یکی از موارد بالا را پیگیری نکند؛ شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت خسارت نخواهد داشت.
نکته مهم دیگر این است که اگر مدیر ساختمانی برای تهیه بیمه مسئولیت آسانسور اقدام نکند؛ باید تمامی هزینههای خسارت مرتبط با آسانسور را جبران کند.
اگر مالکین در خرید بیمه آسانسور همراهی نکنند چه اتفاقی میافتد؟
تصور کنید فردی در یک ساختمان چند طبقه مستاجر است و در اثر حادثه مرتبط با آسانسور دچار حادثه و جراحت میشود. اگر مالک آپارتمانی که این فرد در آن ساکن است برای خرید بیمه آسانسور، سایر ساکنین را همراهی نکرده باشد و مدیر ساختمان بتواند چنین موردی را ثابت کند؛ تمامی هزینهها بر عهده مالکی است که با خرید بیمه آسانسور موافقت نکردهاست.
نحوه خریدن بیمه مسئولیت آسانسور چگونه است؟
برای خرید بیمه آسانسور در قدم اول، باید نوع کاربری آسانسور را مشخص و از بین سه گزینه مسکونی، باربری و تجاری-اداری گزینه مد نظرتان را انتخاب کنید.
در قدمهای بعدی باید مشخص کنید که ظرفیت آسانسور، تعداد طبقات و عمر آسانسور چقدر است.
داشتن درب داخلی آسانسور یکی از گزینههای اثرگذار در قیمت آسانسور است که این مورد را هم باید بعد از وارد کردن اطلاعات قبلی وارد کنید.
بعد از کامل شدن تمامی این اطلاعات، صفحه مقایسه شرکتهای مختلف بیمه به شما نشان داده میشود.
در گوشه سمت راست، بالای صفحه، گزینه هزینه پزشکی وجود دارد که از صفر تومان تا ۵۰ میلیون تومان را به شما نشان میدهد.
اگر بخواهید یک بیمه آسانسور با هزینه پزشکی صفر تومان بخرید؛ باید این نکته را در نظر داشته باشید که بیمه آسانسور خریداری شده فقط هزینه دیه را پرداخت خواهد کرد و مسئولیتی در قبال پرداخت هزینههای پزشکی ندارد.
به همین ترتیب با انتخاب سقف هزینههای پزشکی مختلف، میزان پوشش خسارتهای بیمه را (که علاوه بر دیه هزینههای پزشکی را هم شامل شود) مشخص میکنید.
بر همین اساس، شرکتهای بیمه متناسب با شرایطتان به شما نمایش داده میشود که میتوانید بعد از مقایسه طرحها و قیمتهای مختلف، شرکت مورد نیازتان را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، نوبت به وارد کردن اطلاعات شخصی مربوط به مدیر ساختمان در جایگاه بیمهگذار و اطلاعات مرتبط با آدرس و محل نصب آسانسور میرسد.
بعد از طی کردن تمامی این موارد و پرداخت حق بیمه به صورت آنلاین، خرید شما وارد مرحله صدور بیمهنامه خواهد شد.
صدور بیمهنامه بین یک تا هفت روز کاری طول میکشد که کاملا به شرکت بیمهای که انتخاب کرده باشید بستگی دارد.
بیمهنامه مسئولیت آسانسور از جمله بیمههایی است که نسخه دیجیتالی دارد اما در صورت درخواست شما، ما میتوانیم نسخه کاغذی آن را به آدرس مورد نظرتان ارسال کنیم.
و در صورتی که سوالی برایتان پیش آمد یا در روند خرید به مشکل برخوردید، میتوانید آن را با تیم پشتیبانی ما در بیمهبازار در میان بگذارید.
تو بیمه بازار سفارشمو دادم الانم بیمم رو طبق زمانبندی فرستادن پشتیبانی تماس گرفت بیمه آمادست رو دشبورد حتی میتونیم تلگرام کنیم و فرستاد پرینت گرفتم. اینجا فرق برندی که دنبال مشتریه و برندی که مشتری باید بدوئه دنبالش مشخص میشه