دریافت بیمه بدنه رنو کپچر از نظر قانون اجباری ندارد اما این امر از اهیمت آن نمیکاهد. اگر بالا رفتن غیرعادی قیمت خودروها را در نظر بگیریم، میبینیم که به همان میزان یا حتی بیشتر، هزینههای جانبی آنها مثل سرویسهای دورهای، دستمزد تعمیرات و قیمت قطعات یدکی نیز افزایش پیدا کرده است. این افزایش قیمت در مورد خودروهای وارداتی مثل رنو کپچر، حتی بیشتر به چشم میآید. در چنین شرایطی اگر خودروی شما دچار خسارتهایی شود که بیمه شخص ثالث آنها را پوشش نمیدهد، با هزینههای گزاف تعمیر و تعویض قطعات روبرو خواهید بود.
کارکرد بیمه بدنه این است که شما را در برابر چنین خسارتهایی محافظت کند. خسارتهایی که حجم آنها به دلایل مختلفی مثل حادثهخیز بودن اکثر جادههای کشور و بیاحتیاطی در رانندگی، به شدت بالا هستند. حتی اگر شما بتوانید با رانندگی بسیار قانونمند و رعایت تمام جوانب ایمنی، خودروی خود را از این ریسکها دور نگه دارید، بازهم خطراتی مثل بلایای طبیعی مختلف، سرقتهای کلی و جزئی و همینطور آسیبهای عمدی توسط افراد مختلف هستند که میتوانند خسارتهای عمدهای به خودروی شما وارد کنند. با این اوصاف، خرید بیمه بدنه در کنار بیمه شخص ثالث، جزء ضروریترین اقداماتی است که میتوانید برای محافظت از خودروی خود و جلوگیری از ضرر و زیان گسترده انجام دهید.
خرید بیمه بدنه اما میتواند کار پرچالشی باشد؛ مخصوصا اینکه ندانید به چه پوششهایی نیاز دارید و شرکتهای مختلف بیمه را هم به درستی نشناسید. پلتفرم بیمهبازار در این شرایط، به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
بررسی رنو کپچر
شرکت فرانسوی رنو (Renault) در سال ۲۰۱۳ اولین نسل از کراس اوورهای کامپکت شهری کپچر را رونمایی کرد تا با ابعاد کوچک خود گزینهای باشد برای رفت و آمد در ترافیک شهری. این خودرو بازارهای روسیه و هند را هدف گرفته بود؛ اما توانست در سال ۲۰۱۶ راه خود را به ایران نیز باز کند. شرکت ایران خودرو نسل اول این ماشین را وارد کرد، اما به دلایلی مثل آپشنهای کم در برابر خودروهایی مثل پژو ۲۰۰۸، سانگایانگ و انواع خودروهای رنگارنگ چینی، موفقیت چندانی کسب نکرد. به همین دلیل بود که ایران خودرو تصمیم گرفت تا در سال ۲۰۱۷، نسخه آپشنالتر آن را وارد کند. اما باز هم Renault Captur آن موفقیتی را که انتظارش را داشت، کسب نکرپ. این ماشین اما خودروی بهروزی است و با طراحی فانتزی خود، میتواند به عنوان یک خودروی شهری (هر چند گرانقیمت) در بین قشری که توانایی خرید آن را دارند، محبوب باشد.
امکانات و آپشنهای رنو کپچر:
-
۴ عدد کیسه هوا
-
سیستم ترمز ضدقفل ABS
-
سیستم توزیع متعادل نیروی ترمزEBD
-
سیستم ترمز کمکی در موارد اضطراری EBA
-
سیستم کنترل پایداری برقی ESP
-
سیستم کمکی حرکت در سربالایی HAS
-
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
-
سیستم تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو
-
سنسور اتوماتیک نور چراغها
-
آینههای کناری برقی و تاشو با دید گسترده و مجهز به گرمکن عقب
-
تودوزی صندلی چرمی
-
سیستم استارت دکمهای هوشمند، کروز کنترل
-
سیستم محدود کننده سرعت (Speed Limiter)
-
سیستم مصرف بهینه موتور(ECO-MODE)
-
کارت قفل و استارت هوشمند رنو
-
گرمکن صندلی
تاکنون ۲ نسل از این خودرو توسط شرکت ایران خودرو وارد بازار کشور شد و احتمال حضور نسلهای بعدی و مدلهای جدیدتر آن نیز در کشور وجود دارد. در حال حاضر این دو مدل زیر در بازار خودروی کشور خرید و فروش میشوند:
-
رنو کپچر (Renault Captur 1.2T)
-
رنو کپچر TCe (Renault Captur TCe)
شرایط بیمه بدنه برای پرداخت خسارت وارد شده به رنو کپچر چیست؟
اگر خودروی کپچر آسیب دیده در تصادف یا سوانح طبیعی، یکی از شرایط زیر را داشته باشد، بیمه بدنه ملزم به جبران خسارتهای وارده خواهد بود؛
- شما یا فرد راننده خودروی شما در تصادف رخ داده مقصر باشد..
- مسئولیت تصادف به عهده شما یا راننده خودروی شما نباشد؛ اما بیمه بدنه رنو کپچر این امکان را فراهم کند که بتوانید از جبرانِ خسارت این بیمه استفاده کنید.
- سرقت کلی یا جزئی (مثل سرقت سیستم پخش موسیقی، چرخها، آینه و قطعات دیگر) باعث ایجاد خسارت برای خودروی شما شوند.
- راننده مقصر از صحنه تصادف متواری شده و شما به اطلاعات، مدارک یا مستنداتی از وی دسترسی نداشته باشید.
- بلایای طبیعی که بیمه بدنه رنو کپچر آنها را تحت پوشش خود دارد، به خودروی شما آسیب وارد کرده باشند.
چند نکته:
- حوادثی مثل مانند سیل یا طوفان و تگرگ را میتوان تحت پوشش بیمه بدنه رنو کپچر قرار داد.
- گواهینامه شما یا راننده شما حتما باید دارای اعتبار لازم باشد.
بیمه بدنه رنو کپچر چه حوادثی را تحت پوشش خود قرار میدهد؟
بیمه بدنه رنو کپچر، همانند سایر بیمههای بدنه ۲ نوع پوشش برای جبران خسارتهای وارد شده به خودرو دارد؛ «پوششهای اصلی» و «پوششهای اضافی یا الحاقیهها». پوششهای اصلی، پوششهایی الزامی هستند و بهطور پیشفرض باید ارئه شوند. اما پوششهای اضافی مواردی هستند که شرکتهای بیمه آنها را در اختیار بیمهگزاران قرار میدهند تا در صورت نیاز هر کدام را جداگانه خریداری کنند.
پوششهای اصلی
-
پرداخت خسارتهایی که دلیل آنها حوادث و تصادفات با سایر خودروها یا دیگر اجسام ثابت و متحرک هستند. حتی برخورد سایر اجسام با خودرو نیز شامل این جبرانِ خسارت است.
-
پرداخت هزینههای خسارتهایی که در جریان سرقت کلی (دزدیده شدن خودرو و صدمات وارد شده به وسایل اصلی خودرو) به خودرو وارد شدهاند.
-
پرداخت خسارتهایی که هنگام نجات یا یدککش کردن خودروی صدمه دیده، مجددا ایجاد شدهاند.
-
پرداخت خسارتهایی که ناشی از سقوط، واژگونی، آتشسوزی، صاعقه و انفجار هستند.
-
پرداخت خسارتهای وارد شده به باتری و لاستیکهای خودرو. به این ترتیب که بیمه بدنه هزینه خرید لاستیک و باتری نو را تا ۵۰ درصد قیمت آنها پرداخت میکند.
-
جبران خسارتهایی که انفجار، آتشسوزی و سقوط خودروی بیمه شده در صورتی که راننده مقصر از صحنه تصادف متواری شده باشد.
الحاقیهها (پوششهای اضافی) بیمه بدنه
-
جبران هزینه خسارتهای سرقت درجا یا سرقت قطعات خودرو مثل آینه، رینگ، سیستم پخش موسیقی و موارد دیگر
-
جبران هزینه خسارتهای بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله، طوفان، بارش سنگین برف و تگرگ
-
جبران هزینه خسارتهای رنگ خودرو به دلیل پاشیدن اسید و مواد شیمیایی
-
جبران هزینههای ناشی از نوسان قیمت خودرو (حداقل ۲۰ درصد تا حداکثر درصدِ مازاد بر سرمایه بیمهشده پرداخت خواهد شد)
-
جبران هزینه خسارتهای ایجاد شده به دلیل کشیده شدن میخ و سایر اجسام تیز روی بدنه خودرو
-
جبران هزینه خسارت افت قیمت خودرو (به صورت پرداخت مبلغ افت قیمت بر اساس فرانشیز بیمه)
-
پرداخت هزینههای ایاب و ذهاب در مدت زمان تعمیر خودرو در تعمیرگاه به مدت حداکثر ۳۰ روز در سال
-
جبران هزینه خسارت شکسته شدن شیشههای خودرو به دلیلی غیر از تصادف مثل تغییرات شدید آب و هوایی یا شکستن عمدی شیشههای توسط سایر افراد
-
پوشش ترانزیت در صورت وارد شدن خسارت در خارج از کشور
-
پرداخت هزینه توقف یا خواب ماشین برای خودروهای حمل بار، مسافر و خودروی شخصی
نکاتی مهم در خرید پوششهای اضافی
-
این پوششها کاملا اختیاری هستند و هیچ شرکتی نمیتواند شما را مجبور به خرید آنها کند.
-
مدل، قیمت و امکانات خودرو در تعیین قیمت هر آیتم از پوششهای اضافی تاثیرگذار هستند.
-
هر پوشش به صورت جداگانه قابل خریداری است و نیازی به خرید همزمان همه آنها نیست؛ حتی در صورت اصرار فروشنده بیمه.
-
پوشش ترانزیت، از پوششهای گرانقیمت محسوب میشود. اگر به این پوشش نیاز دارید، اطمینان حاصل کنید که شرکت بیمه به اندازه کافی خدمات مرتبط با آن را ارائه میکند.
-
پوشش افت قیمت هم هزینه بالایی دارد. حتما پیش از خرید آن، قیمت خودروی خود و میزان احتمالی افت قیمت را برآورد کنید.
-
این پوششها بر اساس خط مشی و سیاست هر شرکتی، به صورت متفاوتی قیمتگذاری میشوند و خدمات آنها نیز باهم فرق دارد. اگر به چند پوشش خاص و گرانقیمت نیاز دارید، شرکتهای مختلف را بررسی کنید.
بیمه بدنه رنو کپچر در چه شرایطی خسارتهای وارده را پرداخت نخواهد کرد؟
این بیمه در مواردی که به خسارتهای غیر قابل جبران معروف هستند، میتواند از پرداخت هزینههای خسارتها خودداری کند. بیمه شخص ثالث کپچر نیز این موارد یا استثنائات بیمه را دارد. توجه داشته باشید که این استثنائات حتی در صورتی که سقف تعهدات را هم افزایش داده باشید، یا تمامی الحاقیههای بیمه بدنه را هم خریده باشید، باز هم شرکت بیمه را از پرداخت خسارتها معاف میکند. در ادامه این موارد غیر قابل جبران فهرست شدهاند؛
- خسارتهای وارد شده به خودرو به دلیل اغتشاشات، شورش، قیام، جنگ و اعتصابات
- خسارتهای ناشی از حمل بار بیش از حد
- خسارتهای ناشی از توقیف خودرو توسط نیروی انتظامی
- خسارتهای تصادفات ناشی از مصرف الکل و مواد مخدر توسط راننده
- خسارتهای وارد شده به خودرو در مسابقات رانندگی
- خسارتهای عمدی وارد شده به خودرو توسط بیمهگزار
- خسارتهای وارده به دلیل فرار از دست پلیس
- خسارت ناشی از انفجار هستهای
- آسیبهای وارد شده به خودرو توسط راننده فاقد گواهینامه
- خسارات ناشی از اتصال وسایل الکتریکی و الکترونیکی
- خسارتهای ناشی از سواستفاده از بیمهنامه
- خسارتهای ناشی از تصادفات عمدی برای گرفتن خسارت از بیمه
نحوه محاسبه نرخ و قیمت بیمه بدنه رنو کپچر
بیمه بدنه هر خودرویی قیمت متفاوتی دارد؛ این تفاوت قیمت به دلیل تاثیرگذاری عواملی مثل سال ساخت و مدل خودرو، تخفیفهای مختلف، ارزش روز ماشین و مواردی از این دست هستند که در ادامه مورد بررسی قرار گرفتهاند؛
- سال ساخت خودرو: هر چه خودرو دارای سن کمتری باشد و سال ساخت آن پایینتر باشد، شرکت بیمه، بیمهنامه گرانتری برای آن صادر میکند. چرا که در صورت وارد شدن خسارت، میزان هزینههایی که شرکت بیمه باید برای تعمیر آن و افت قیمت ناشی از حادثه پرداخت کند، مبلغ بالاتری خواهد بود.
- ارزش روز خودرو: ارزش روز خودرو را مواردی مثل قیمت روز خودرو در بازار، تجهیزات و آپشنها ، شرایط نگهداری و سلامت، امکانات رفاهی و مواردی از این قبیل مشخص میکنند. اگر این برآورد ارزش روز، مبلغ بالاتری باشد، بیمهنامه صادره برای خودرو، گرانتر خواهد بود. خودوریی مثل رنو کپچر به خاطر داشتن قیمت بالا و آپشنهای مناسب، معمولا با ارزش روز بالا در نظر گرفته میشود و هزینه بیمهنامه آن هم بالاتر محاسبه خواهد شد.
- تعداد سالهای تخفیف عدم خسارت: این تخفیف موثرترین تخفیف در کاهش قیمت بیمهنامه است و هر چه تعداد سالهای عدم دریافت خسارت بیشتر باشد، به همان میزان قیمت بیمهنامه کمتر میشود.
- تخفیفات ویژه شرکتهای بیمهای: شرکتهای بیمه به دلایل مختلفی تخفیفهای گوناگونی (جدا از تخفیف عدم خسارت) برای بیمهگزاران در نظر میگیرند که باعث کاهش قیمت نهایی بیمهنامه میشوند.
- نوع و تعداد پوششهای اضافی درخواستی بیمهگزار: قیمت پوششهای اضافی جدا از هزینه بیمهنامه اصلی است. به هر میزان که بیمهگزار پوششهای اضافی درخواست کند، به همان میزان نیز به قیمت بیمهنامه افزوده میشود.
- شرایط جغرافیایی: تردد در مناطق حادثهخیز و خطرناک، باعث میشود که شرکتهای بیمه، بیمهنامههای بدنه خودروهای این مناطق ر اکمی گرانتر نسبت به نواحی کمریسکتر ارائه کنند.
فرمول محاسبه قیمت بیمه بدنه رنو کپچر:
«قیمت بیمه بدنه = ارزش روز خودرو × نرخ بیمه بدنه»
فرمول محاسبه نرخ بیمه بدنه:
«نرخ بیمه بدنه = نرخ پایه بیمه بدنه × ضریب خسارت»
نرخ بیمه بدنه: این نرخ توسط شرکت بیمه مرکزی ایران و بر اساس مدل هر خودرو و شرایط آن تعیین میشود و بالطبع در مورد هر خودرویی متفاوت خواهد بود.
ضریب خسارت: شرکتهای بیمه تعیین ضریب خسارت را به عهده دارند و سوابق خسارتی خودرو، منطقه جغرافیایی، نوع کاربری ماشین و مواردی از این دست را در محاسبه این ضریب مد نظر قرار می دهند.
بیمه بدنه رنو کپچر چه تخفیفهایی دارد و چگونه روی بیمهنامه اعمال میشوند؟
تخفیفهای بیمه بدنه رنو کپچر، مهمترین عوامل در کاهش قیمت بیمهنامه بدنه هستند. شرکتهای بیمه این تخفیفها را در قالب «تخفیفهای اصلی» و «تخفیفهای فرعی» تقسیمبندی و روی بیمهنامهها اعمال میکنند. در این میان تعدادی از این موارد الزامی هستند و حتما باید در اختیار بیمهگزار قرار گیرند و تعدادی دیگر توسط شرکتهای بیمه برای بازاریابی و جلب مشتری، به صورت اختیاری ارائه میشوند.
تخفیفهای اصلی
-
تخفیف عدم دریافت خسارت: همانطور که پیش از نیز اشاره شد، این تخفیف تاثیر مهمی در کاهش قیمت بیمهنامه (حداکثر تا ۶۰ درصد) دارد و محاسبه آن به این ترتیب است که بیمهگزار به ازای هر سال عدم دریافت خسارت شرکت بیمه، درصدی تخفیف روی قیمت بیمهنامه جدید دریافت میکند. این تخفیف برای هر سال، عدد متفاوتی است.
-
تخفیف خودروی صفر کیلومتر: هر خودروی صفر کیلومتری برای اولین بیمه خود از تخفیف ویژهای برخودار خواهد شد. این درصد تخفیف در شرکتهای بیمه مختلف و بر اساس نوع و مدل خودرو، متفاوت است.
-
تخفیف سابقه بیمهای: بیمهگزاران خوشسابقه، در خرید بیمهنامه جدید معمولا تخفیف دریافت میکنند. البته میزان این تخفیف چندان زیاد نیست.
تحفیفهای فرعی
-
تخفیف برای دارندگان کارت طلایی خودرو
-
تخفیف خرید همزمان بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه
-
تخفیف برای خرید آنلاین بیمه بدنه
-
تخفیف خرید بیمه بدنه برای اعضای هیاتهای علمی
-
تخفیف بیمه اولیها
-
تخفیف برای رانندگان دارای گواهینامه پایه یک
-
تخفیف خرید نقدی
-
تخفیف مناطق آزاد تجاری
-
تخفیفهای ایام خاص
مراحل دریافت خسارت از بیمه بدنه
تماس با پلیس
بعد از تماس شما با پلیس، ماموران باید در صحنه تصادف حاضر شوند و ضمن تعیین مقصر حادثه، گزارش تصادف و کروکی آن را نیز تنظیم کنند. این کروکی یکی از اصلیترین مدارکی است که شرکت بیمه برای پرداخت خسارت، نیاز خواهد داشت. البته در مواردی شرکت بیمه میتواند بدون نیاز به کروکی تصادف، خسارتها را جبران کند.
تماس با شرکت بیمه
شرکت بیمه باید حداکثر تا ۵ روز پس از وقوع تصادف، در جریان حادثه قرار گیرد. در ضمن شما باید تاریخ، ساعت، محل تصادف و اطلاعات طرفین تصادف را به کارشناسان شرکت بیمه اطلاع دهید.
ارائه مدارک
ارائه مدارک زیر برای دریافت خسارت از شرکت بیمه الزامی هستند:
-
بیمهنامه بدنه
-
گواهینامه رانندگی
-
کارت ملی یا شناسنامه راننده خودرو
-
گزارش پلیس و کروکی حادثه
-
گزارش کارشناس خسارت
-
بارنامه (در صورت بروز حادثه در حین حمل بار)
-
فاکتورهای خرید قطعات و لوازم یدکی
تعیین میزان خسارت
برآورد اولیه میزان خسارت به عهده کارشناس خسارت شرکت بیمه است که پس از بازدید خودرو، صورت میگیرد. این گزارش به همراه مدارک ارائه شده شما، مبلغ نهایی خسارتها را مشخص میکنند.
تعمیر خودرو
شما باید در یکی از تعمیرگاههای مجازی که البته مورد تایید شرکت بیمهگر نیز باشند، اقدام به تعمیر خودروی خود کنید.
پرداخت خسارت
حداکثر مبلغی که شرکت بیمه برای جبران خسارتها به شما پرداخت میکند، تا سقف تعهدات بیمهنامه خواهد بود. اگر سقف بیمهنامه تمامی خسارتها را پوشش ندهد، مابقی مبلغ را خود شما باید برای تعمیرات خودرو بپردازید.
نکات مهم:
- آماده کردن گزارش کروکی توسط پلیس
- از بر هم زدن صحنه تصادف و جابجایی خودروها تا پیش از رسیدن پلیس، خودداری کنید.
- ضمن یادداشت اطلاعات خودرو و اطلاعات شخصی طرف مقابل تصادف، از خودروهای آسیب دیده و صحنه حادثه هم فیلم و عکس بگیرید.
- اگر مغایرت و اشتباهی در کروکی و گزارش حادثه مشاهده کردید، از ماموران نیروی انتظامی بخواهید تا آنها اصلاح کنند.
- ارائه کامل مدارک به شرکت بیمه برای جلوگیری از تاخیر در پرداخت خسارتها، بسیار مهم است.
- اگر بیمهگر از پرداخت خسارتها اجتناب کرد، از شرکت بیمه مراتب را پیگیری کنید. اگر نتیجهای حاصل نشد، میتوانید شکایت خود را در شرکت بیمه مرکزی ثبت کنید.
نکته: این نکته را در ذهن داشته باشید که اگر از جبران خسارت بیمه بدنه استفاده کنید، تمامی تخفیفهای عدم خسارت شما، فارغ از این که چند سال است، صفر خواهند شد.
خرید بیمه بدنه رنو کپچر از بیمه بازار
برای خرید بیمه بدنه رنوکپچر میتوانید به سایت بیمه بازار مراجعه کنید و با وارد کردن اطلاعات خود و مقایسه قیمت شرکتهای بیمه، ارزانترین بیمه بدنه ماشین را آنلاین و بدون ترافیک خریداری کنید. برای دریافت مشاوره رایگان از تیم متخصصین بیمه بازار میتوانید با شماره 91007240 تماس بگیرید. کارشناسان بیمه بازار در کلیه مراحل صدور تا خرید بیمهنامه بدنه در کنار شما خواهند بود.
صفحات مرتبط:
تو بیمه بازار سفارشمو دادم الانم بیمم رو طبق زمانبندی فرستادن پشتیبانی تماس گرفت بیمه آمادست رو دشبورد حتی میتونیم تلگرام کنیم و فرستاد پرینت گرفتم. اینجا فرق برندی که دنبال مشتریه و برندی که مشتری باید بدوئه دنبالش مشخص میشه