بیمه شخص ثالث هایما S7 برای دارندگان این خودرو الزامی است. علاوه بر جریمه و انتقال به پارکینگ توسط پلیس، خود شرکت بیمه نیز میتواند صاحب خود رو را به دلیل تاخیر در بیمه کردن خودرو جریمه کند. بیمه شخص ثالث پشتیبان و محافظ محکمی در برابر خسارتهای جانی و مالی بالایی است که در صورت تصادف و مقصر بودن شما، ایجاد میشوند. با این حال باید در خرید بیمه شخص ثالث مواردی مهمی را در نظر بگیرید؛ مثلا اینکه آیا به پوششهای تکمیلی یا افزایش سقف بیمه نیاز دارید؟ شرایط دلخواه پرداخت مبلغ بیمه شما چیست؟ بیمهبازار پلترفرمی است که به شما امکان میدهد تا علاوه بر بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو، هر بیمه دیگری که نیاز دارید را نیز به آسانی از معتبرترین شرکتها خریداری کنید.
ضرورت خرید بیمه شخص ثالث هایما S7
جواب این سوال به قدری واضح است که شاید نیاز به توضیح زیادی نباشد. جادهها و اتوبانهای کشور ما متاسفانه استاندارد نیستند و در کنار کیفیت ساخت پایین خودروهای داخلی، ترکیبی مرگبار میسازند و عامل تصادفات زیادی هستند. تصادفاتی که همواره هزینه بالایی برای تعمیر و تعویض قطعات آسیب دیده روی دست صاحبان خودروها میگذارد و اگر این خودروها خارجی هم باشند، هزینهها چندین برابر هم میشود. به علاوه، خسارتهای جانی و گاهی نیز متاسفانه جان باختن اشخاص هم در تصادفات رخ میدهد که اگر راننده مقصر بیمه شخص ثالث نداشته باشد، با مشکلات بسیار زیاد و تقریبا ویرانگری روبرو میشود.
این عوامل کافی هستند که شما را از رانندگی با خودرویی فاقد بیمه شخص ثالث، منصرف کنند. در کنار این عوامل ترسآفرین، آرامش و اطمینان خاطر از اینکه بیمه در هر حال پشتیبان شما خواهد بود، دلیل دیگری بر ضرورت خرید بیمه شخص ثالث هایما S7 است.
هایما S7 (Haima S7) یک خودروی SUV چینی است یکی از زیرمجموعههای «گروه فاو» به نام «هایما اتوموبیل» آن را تولید کرد. به دلیل قیمتهای پایینتر خودروهای چینی در برابر رقبای ژاپنی و کرهای، این خودرو هم جایگاه خوبی در میان مصرفکنندگان ایرانی پیدا کرد. شرکت ایران خودرو خراسان برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ هایما اس ۷ را مونتاژ و وارد بازار کرد. قیمت رقابتی، امکانات بهروز، ایمنی و استاندارهای قابل قبول، باعث شد که تولید این خودرو ادامه پیدا کند و در حال حاضر نیز ۳ مدل از هایما S7 در بازار کشور وجود دارد.
- هایما s7 توربوشارژ (Haima S7 Turbo)
- هایما S7 دندهای (Haima S7 Manual)
- هایما S7 اتوماتیک (Haima S7 Automatic)
بیمه شخص ثالث هایما S7 چه خسارتهایی را تحت پوشش خود قرار میدهد؟
بیمه شخص ثالث هایما S7 خسارتهای وارد شده به اشخاص ثالث در اثر حوادث رانندگی را در قالب «پوششهای جانی» و «پوششهای مالی» جبران میکند.
پوششهای جانی بیمه شخص ثالث هایما S7
پوششهای جانی شامل جبران خسارتهای زیر هستند:
-
فوت: در صورت فوت شخص ثالث، شرکت بیمه متعهد به پرداخت دیه کامل به خانواده اوست. دیه کامل در ماههای حرام سال ۱۴۰۲ برابر با ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و در ماههای غیر حرام ۹۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
-
نقص عضو: در صورت نقص عضو شخص یا اشخاص ثالث، شرکت بیمه متعهد به پرداخت دیه آنهاست. میزان دیه نقص عضو با توجه به نوع و شدت نقص عضو تعیین میشود.
-
بستری شدن در بیمارستان: در صورت بستری شدن شخص ثالث در بیمارستان، شرکت بیمه متعهد به پرداخت هزینههای بستری، دارو، آزمایش، جراحی و سایر هزینههای درمانی است.
-
از کارافتادگی دائمی: در صورت از کارافتادگی دائمی شخص یا اشخاص ثالث نیز شرکت بیمه متعهد به پرداخت دیه آن افراد است که با توجه به نوع و شدت از کارافتادگی تعیین میشود.
-
خسارت جانی راننده: بیمه شخص ثالث متعهد است که خسارتهای جانی وارد شده به راننده خودروی مقصر را نیز پرداخت کند.
-
خسارت به سرنشینان خودروی مقصر: بیمه شخص ثالث متعهد به پرداخت خسارت به سرنشینان خودروی مقصر نیز هست. این پوشش خسارتها هزینههای درمانی، غرامت فوت و نقص عضو را شامل میشوند
نکات مهم
- افزایش حق بیمه: افزایش پوشش جانی بیمه شخص ثالث با افزایش حق بیمه همراه خواهد بود.
- افزایش سقف دیه: بیمهگزار میتواند پوشش جانی بیمه شخص ثالث را افزایش دهد. مثلا با پرداخت مبلغ بیشتر، سقف دیه را هم بالاتر ببرد.
- افزایش پوشش نقص عضو و بستری شدن در بیمارستان: علاوه بر افزایش سقف دیه، شرکتهای بیمه میتوانند پوششهای نقص عضو و بستری شدن در بیمارستان را نیز افزایش دهند.
پوششهای مالی بیمه شخص ثالث هایما S7
خسارتها مالی نیز شامل موارد زیر هستند:
-
خسارت به خودروی شخص ثالث: شرکت بیمه متعهد است که خسارتهای وارد شده به خودروی شخص زیان دیده شامل هزینههای تعمیر یا تعویض قطعات آسیبدیده، اجرت تعمیرکار و هزینههای اسقاط خودرو را پرداخت کند.
-
خسارت به سایر اموال: جبران خسارات وارد شده به سایر اموال مانند ساختمان، درخت، عابران پیاده و مواردی از این دست نیز بخشی از تعهدات بیمه شخص ثالث است. این جبران خسارت شامل پرداخت هزینههای تعمیر یا تعویض اموال آسیبدیده میشود.
نکات مهم
- افزایش سقف خسارت به خودرو: در صورت تصادف، شرکت بیمه خسارت وارد شده به خودرو را تا سقف معینی متعهد میشود. افزایش سقف خسارت به خودرو، میزان خسارتی را که شرکت بیمه پرداخت میکند، بالاتر میبرد.
- افزایش سقف خسارت به سایر اموال: افزایش سقف خسارت به اموال دیگر، میزان خسارتی را که شرکت بیمه پرداخت میکند، افزایش میدهد.
- افزایش سقف خسارت به سرنشینان خودرو: در صورت بروز سانحه رانندگی، شرکت بیمه خسارت وارد شده به سرنشینان خودرو را تا سقف مشخصی پرداخت میکند. افزایش سقف خسارت به سرنشینان خودرو، میزان خسارتی را که شرکت بیمه متعهد به پرداخت آن است، افزایش میدهد.
پوششهای تکمیلی:
اگر احساس میکنید که پوششهای بیمه شخص ثالث به اندازه کافی نیاز شما را برآورده نمیکنند، میتوانید موارد بیشتری را که به پوششهای تکمیلی معروف هستند، به بیمهنامه خود اضافه کنید. از جمله:
- پوشش سرقت کلی خودرو
- پوشش خسارتهای وارد شده به بار و محموله
- پوشش خسارتهای وارد شده به خودرو در پارکینگ
- پوشش هزینههای دادرسی تصادف
- جبران خسارتهای وارد شده در اثر تصادف با حیوانات
- خسارتهای سیل و زلزله
- پوشش کمکهای اولیه
- پوشش هزینههای ایاب و ذهاب
تعهدات بیمه شخص ثالث هایما S7
شرایط جبران خسارت بیمه شخص ثالث هایما S7 به شرح زیر هستند:
-
مقصر بودن بیمهگزار در تصادف: در تصادف رخ داده بیمهگزار مقصر شناخته شود. در غیر این صورت جبران خسارتها به عهده بیمه یا خود طرف مقابل خواهد بود.
- اعتبار داشتن گواهینامه بیمهگزار: اگر گواهینامه بیمهگزار باید در زمان تصادف اعتبار نداشته باشد، بیمه تعهدی به جبران خسارت ندارد.
- اعتبار داشتن بیمهنامه: بدیهی است که بیمهنامه باید در زمان تصادف دارای اعتبار زمانی لازم باشد. مدت اعتبار بیمهنامه روی آن درج شده است.
- ارائه مدارک لازم: بیمهگزار باید مدارک لازم مانند گزارش پلیس، کروکی تصادف، مدارک پزشکی قانونی و فاکتورهای تعویض یا تعمیر قطعات را به شرکت بیمه ارائه کند تا بتواند خسارتهای جانی و مالی را دریافت کند.
محدودیتهای بیمه شخص ثالث
-
خسارتهای غیرقابل جبران: بیمه شخص ثالث خسارتهای غیرقابل جبران مانند خسارتهای روحی و روانی را پوشش نمیدهد.
-
عواملی که باعث تصادف میشوند: بیمه شخص ثالث تعهدی به جبران خسارتهای ناشی از عواملی مانند نقص فنی خودرو، بیاحتیاطی راننده یا عوامل طبیعی مانند طوفان و سیل ندارد.
-
شخص ثالث: شخص ثالثی که درخواست خسارت دارد باید در اثر حادثه رانندگی متحمل خسارتهای جانی یا مالی شده باشد.
-
دریافت خسارت جانی: برای دریافت هزینههای خسارت جانی، شخص ثالث آسیب دیده باید مستندات پزشکی مبنی بر صدمه و مدارک شناسایی معتبر به شرکت بیمه ارائه کند.
برای دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث هایما S7 چه مراحلی باید طی شود؟
مراحلی که باید در صورت بروز حادثه طی کنید، به شرح زیر هستند:
تماس با پلیس
در اولین فرصت ممکن با پلیس تماس بگیرید. گزارش پلیس از حادثه و کروکی آن برای دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث ضروری است.
گزارش تصادف به شرکت بیمه
شما تا ۵ روز فرصت دارید که با شرکت بیمهگر خود تماس بگیرید . حادثه پیش آمده را اطلاع دهید. در این تماس باید اطلاعاتی از قبیل تاریخ، ساعت، مکان و طرفین حادثه را به کارشناسان بیمه ارائه کنید.
تهیه مدارک لازم
این مرحله یکی از مهمترین مراحل است و در طی آن باید مدارک زیر را به طور کامل گردآوری کنید:
-
گزارش پلیس
-
کروکی حادثه
-
مدارک هویتی بیمهگزار
-
مدارک بیمهنامه
-
کارت خودروی راننده مقصر
-
مدارک شناسایی شخص یا اشخاص ثالث زیان دیده
-
مدارک پزشکی در صورت وجود خسارت جانی اشخاص ثالث و خود راننده مقصر
-
فاکتورهای تعمیر یا تعویض قطعات آسیب دیده در خودرو شخص ثالث
-
مدارک مربوط به خسارت وارد شده به اموال اشخاص ثالث
ارائه مدارک به شرکت بیمهگر
باید مدارک جمعآوری شده را به همراه مبلغ خسارتی که برآورد کردهاید، به شرکت بیمه ارائه کنید.
ارزیابی خسارتها توسط بیمهگر
شرکت بیمه موظف است ظرف حداکثر ۳۰ روز از زمان تحویل مدارک، آنها را همراه ارزیابی کارشناس از تصادف ارزیابی کرده و نتیجه را به شما اطلاع دهد.
نکات مهم:
- تا رسیدن مأمور پلیس، محل حادثه را ترک نکنید.
- کروکی تصادف را با دقت مطالعه کرده و در صورت وجود هرگونه مغایرت، آن را اصلاح کنید.
- مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت را به صورت کامل و دقیق به بیمه ارائه دهید.
- هزینههای درمانی و توانبخشی نیز بخشی از جبران خسارت جانی محسوب میشوند و باید توسط بیمه شخص ثالث تحت پوشش قرار گیرند.
بیمه شخص ثالث هایما S7 چه خسارتهایی را پرداخت نمیکند؟
شرکتهای بیمه در شرایطی میتوانند از پرداخت جبران خسارتهای بیمه شخص ثالث هایما S7 خودداری کنند. این شرایط در ادامه قابل بررسی هستند:
-
خسارتهای وارد شده در اثر حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، طوفان، صاعقه، و برخورد با حیوانات
-
خسارتهای ناشی از جنگ، شورش و اغتشاشات
-
خسارتهای وارد شده در اثر تصادف عمدی یا با قصد آسیب رساندن
-
هزینههای ناشی از سوء استفاده از بیمهنامه
-
خسارتهای وارد شده به خودرو ناشی از رانندگی بدون گواهینامه معتبر
-
خسارتهای ایجاد شده به دلیل رانندگی در مسیرها و جادههای غیرمجاز
-
خسارتهای ناشی از رانندگی در مسابقات و رقابتهای اتوموبیلرانی
-
خسارتهای ناشی از رانندگی در حالت خوابآلودگی یا بیهوشی
-
خسارتهای ناشی از رانندگی با سرعت غیرمجاز
-
خسارتهای ناشی از رانندگی با وسایل نقلیه غیرمجاز
-
خسارتهای وارد شده به خودرو در اثر عدم رعایت مقررات ایمنی و قوانین راهنمایی و رانندگی
-
هزینههای ایجاد شده در تصادفات ناشی از نقص فنی خودرو
-
هزینه آسیبهای وارد شده در اثر رانندگی در حالت مستی یا مصرف مواد مخدر
-
هزینههای تعمیر خود خودروی مقصر
-
خسارت وارد شده در اثر فرار از پلیس
محاسبه نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث هایما S7 چگونه انجام میشود؟
عواملی که در ادامه فهرست شدهاند، روی محاسبه نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث تاثیرگذار هستند.
سال ساخت خودرو: خودروهای جدیدتر نرخ بیمه کمتری در مقایسه با خودروهای قدیمیتر دارند. دلیل این هم احتمال فرسودگی قطعات و احتمال بروز تصادف و خسارت خودروهای قدیمیتر است.
سقف تعهدات مالی بیمهنامه: به هر میزان که سقف تعهدات بیمه شخص ثالث بالاتر برود، قیمت بیمه شخص ثالث نیز افزایش پیدا خواهد کرد. تعهدات مالی بیمهنامه حداکثر میزان پرداختی توسط بیمه در صورت تصادف را تعیین میکند.
مدت زمان بیمهنامه: بیمهنامههایی با مدت زمان بلندتر (دوساله یا بیشتر) معمولاً نسبت به بیمههای یکساله، قیمت کمتری دارند.
تخفیفهای عدم دریافت خسارت: عدم دریافت خسارت در سالهای گذشته، باعث اعمال تخفیف روی مبلغ بیمهنامه شخص ثالث جدید میشود.
میزان جریمه دیرکرد: به هر میزان که پرداخت مبلغ بیمه شخص ثالث تاخیر داشته باشد، جریمه دیرکرد روی قیمت بیمهنامه اعمال میشود.
سایر عوامل: نرخ دیه هر سال، تعداد سیلندر خودرو و ظرفیت آن، و نمره منفیهای راننده نیز در محاسبه نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث تأثیر میگذارند.
نرخ بیمه شخص ثالث هایما S7 ، با فرمول زیر قابل محاسبه میشود:
«نرخ بیمه شخص ثالث هایما S7 = نرخ پایه × ضریب کاربری × ضریب سال ساخت»
قیمت بیمه شخص ثالث هایما S7 نیز به شرح زیر است: :
«قیمت بیمه شخص ثالث هایما S7 = نرخ بیمه شخص ثالث هایما S7 × میزان تعهدات مالی بیمهنامه × مدت زمان قرارداد بیمهنامه × درصد تخفیف عدم خسارت × میزان جریمه دیرکرد»
تخفیفهای بیمه بدنه هایما S7 چگونه محاسبه و اعمال میشوند؟
شما میتوانید از تخفیفهای متعددی در هنگام خرید بیمه شخص ثالث برخوردار شوید. این تخفیفها میتوانند تا حد زیادی قیمت بیمهنامه شما را کاهش دهند.
-
تخفیف عدم خسارت: این تخفیف که البته الزامی نیز هست، میتواند تاثیر زیادی روی قیمت داشته باشد. به این ترتیب که به ازای هر سالی که شما خسارت دریافت نکرده باشید، میتوانید درصدی روی قیمت بیمه تخفیف بگیرید.
-
تخفیف سابقه تخلفات رانندگی: اگر شما از آن دسته رانندگانی باشید که در ۵ سال گذشته تخلف رانندگی نداشتهاند، میتوانید تا ۱۰ درصد روی قیمت بیمهنامه تخفیف بگیرید.
-
تخفیف سابقه بیمه: اگر سابقه بیمه طولانیتری داشته باشید، ممکن است درصدی به عنوان تخفیف از مبلغ بیمهنامه شما کسر شود.
-
تخفیف سابقه بیمه در شرکت بیمهگر فعلی: شرکتهای بیمه معمولا برای بیمهگزاران باسابقه و قدیمی خود، تخفیفهایی در نظر میگیرند.
-
تخفیف خودروی صفر کیلومتر: خودروهای صفرکیلومتر هم معمولا در بیمه شخص ثالث خود، دارای تخفیفاتی هستند.
جدول زیر هم نشان دهنده درصد تخفیفهای عدم خسارت به تفکیک هر سال است:
تعداد سالهای عدم دریافت خسارت |
درصد تخفیف |
سال اول |
۵ ٪ |
سال دوم |
۱۰ ٪ |
سال سوم |
۱۵ ٪ |
سال چهارم |
۲۰ ٪ |
سال پنجم |
۲۵ ٪ |
سال ششم |
۳۰ ٪ |
سال هفتم |
۳۵ ٪ |
سال هشتم |
۴۰ ٪ |
سال نهم |
۴۵ ٪ |
سال دهم |
۵۰ ٪ |
تو بیمه بازار سفارشمو دادم الانم بیمم رو طبق زمانبندی فرستادن پشتیبانی تماس گرفت بیمه آمادست رو دشبورد حتی میتونیم تلگرام کنیم و فرستاد پرینت گرفتم. اینجا فرق برندی که دنبال مشتریه و برندی که مشتری باید بدوئه دنبالش مشخص میشه